Het is weer zo ver. De herfst is gearriveerd. De bladeren kleuren rood en oranje, de temperatuur daalt en het regent steeds meer. We krijgen allemaal weer zin om lekker binnen te zijn, lekker de warmte in en lekker droog. Maar wij zijn niet de enige.

Klustervliegen dringen onze woningen weer binnen. En dat is een aspect van de herfst waar we allemaal toch minder blij mee zijn. Hele trossen vliegen hangen aan de balken op onze zolder. Of u zet de lamp aan en ineens honderden vliegen. Vliegen roepen gelijk allerlei gevoelens bij ons op, met name onhygiënische gedachten voeren hierbij de boventoon. U kunt zelfs gaan denken dat er iets ligt te rotten op uw zolder. Niets is minder waar. Klustervliegen zijn overwinterende vliegen, en zij zoeken onze woningen op om juist de kou te ontvluchten. Er is dus helemaal geen sprake van een rottend dier op uw zolder.

Wat kunt u nu eigenlijk allemaal doen om overlast van klustervliegen te voorkomen, of zelf te bestrijden. Om te beginnen, denk aan het dichten van naden en kieren. Klustervliegen dringen uw woning binnen door hiervan gebruikt te maken. Vergeet daarnaast niet horren te plaatsen, een openstaand raam kan het ze niet makkelijker maken om uw woning binnen te dringen. Als ze eenmaal binnen zijn, wilt u ze zo snel als mogelijk uw woning uit hebben. Kijk goed in de ruimte rond waar ze zich mogelijk ophouden. Als u dit heeft vastgesteld kunt u de klustervliegen opzuigen met een stofzuiger. Dit zal in ieder geval de overlast tijdelijk gaan veminderen.

Bij overlast van klustervliegen kunt het beste een gecertificeerd ongediertebestrijder uw probleem laten inventarisen. Zij kunnen u namelijk het beste helpen, en eventueel uw overlast zelfs laten verdwijnen. Bestrijding is onder andere mogelijk door het gebruik van insecticide, maar kan ook op een mechanische wijze plaatsvinden. Er is altijd veel mogelijk.

SPM ongediertebestrijding helpt u graag van uw vliegen overlast af. Voor iedere vliegensoort hebben wij een oplossing. Wilt u graag meer weten, neem dan even contact op via telefoonnummer 013-7610160.