Met regelmaat krijgen wij de vraag: Kunnen wij onze muizen ook verjagen? Meestal komt deze vraag voort uit een aversie tegen muizengif, en wil men de muizen niet zozeer doden maar hen wel graag weg hebben uit hun woning of bedrijf.

Als u gaat zoeken op internet naar muizen verjagen komt u al snel apparaten tegen die muizen en andere dieren zouden verjagen doormiddel van geluid. Het idee achter deze apparaten is met name dat het apparaat een zeer luid ultrasoon geluid produceert. Ultrasoon geluid is geluid met een frequentie boven het menselijk gehoorbereik. Dit betekent dus dat mensen het geluid niet horen, maar dat ongedierte wel degelijk last heeft van het apparaat.

Er worden veel producten verkocht die muizen zouden verjagen met ultrasoon geluid. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat er geen direct verband bestaat tussen het gebruik van deze apparatuur met geluid en het met succes afschrikken of verjagen van muizen. Desondanks blijkt in de praktijk dat in enkele gevallen het wel een positief effect zou kunnen hebben.

Ongedierteverjager

Ongedierteverjagers op basis van ultrasone geluiden

Ongedierte verjagers komen er in diverse soorten en verjagen op diverse manieren. De voornaamste zijn het verjagen op basis van geluid, oftewel ultrasone geluiden. Deze apparaten zouden een geluid produceren dat niet hoorbaar is voor mensen, en enkel zich zou richten op ongedierte. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van de frequentie van het geluid. In sommige gevallen kunnen mensen wel degelijk een geluid horen, en kan het voor ons net zo irritant zijn.

 

Ongedierteverjagers met elektromagnetische golven

De wat luxere modellen ongedierteverjagers hebben vaak ook de mogelijkheid om muizen en ratten te verjagen met elektromagnetische golven. Deze golven dringen wat makkelijker door muren en wanden heen, en hierdoor zouden zij kunnen werken tegen bijvoorbeeld muizen in het plafond of in de muur. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat al deze ongedierteverjagers werken op het principe dat muizen en ratten een onprettig gevoel moeten krijgen. In alle gevallen hebben deze apparaten de tijd nodig om hun werk goed te kunnen doen, en is het geen directe oplossing voor een probleem.

 

Wij als professionele ongediertebestrijders zullen deze ultrasone apparatuur niet snel inzetten. Over het algemeen word deze apparatuur aangeschaft als men eerst nog even zelf wil proberen de muizen te verjagen.

Via onze partner webshop kunt u onder andere deze apparatuur verkrijgen.

Klik hier om naar onze webshop te gaan:Muizen verjagen