Met regelmaat krijgen wij de vraag: Kunnen wij onze muizen ook verjagen? Meestal komt deze vraag voort uit een aversie tegen muizengif, en wil men de muizen niet zozeer doden maar hen wel graag weg hebben uit hun woning of bedrijf.

Als u gaat zoeken op internet naar muizen verjagen komt u al snel apparaten tegen die muizen en andere dieren zouden verjagen doormiddel van geluid. Het idee achter deze apparaten is met name dat het apparaat een zeer luid ultrasoon geluid produceert. Ultrasoon geluid is geluid met een frequentie boven het menselijk gehoorbereik. Dit betekent dus dat mensen het geluid niet horen, maar dat ongedierte wel degelijk last heeft van het apparaat.

Er worden veel producten verkocht die muizen zouden verjagen met ultrasoon geluid. Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat er geen direct verband bestaat tussen het gebruik van deze apparatuur met geluid en het met succes afschrikken of verjagen van muizen. Desondanks blijkt in de praktijk dat in enkele gevallen het wel een positief effect zou kunnen hebben.

Wij als professionele ongediertebestrijders zullen deze ultrasone apparatuur niet snel inzetten. Over het algemeen word deze apparatuur aangeschaft als men eerst nog even zelf wil proberen de muizen te verjagen.

Via onze partner webshop kunt u onder andere deze apparatuur verkrijgen.

Klik hier om naar onze webshop te gaan:Muizen verjagen