Vaak begint het met één wesp. De wesp wordt gevangen of doodgeslagen, en opgelost is het probleem. Maar wat als er de volgende dag weer een wesp in huis zit? Mogelijk is er een wespennest in de woning aanwezig, maar hoe kom je er achter en hoe weet je waar die zit?

Herkennen en signaleren van wespennest in de woning

Advies is om in deze situatie bij zonnig weer naar uiten te gaan en de woning aan de buitenkant goed te controleren. Als er een nest in de woning aanwezig is, dan is dat aan de buitenkant van de woning zeker te zien.

Wespen leven in grote groepen als familie, bij elkaar in een nest. Nadat de koningen een mooie plaats heeft gevonden om een nest te beginnen en daar de eieren in heeft gelegd, duurt het niet lang voordat de uitgekomen wespen (de werksters) het nest verlaten. Met eten en nestelmateriaal zullen ze zeker snel terugkeren naar het nest.

Zeker als het nest er al even zit kunnen de wespen in grote aantallen aanwezig zijn en is de bedrijvigheid buiten zeker te vinden.Wat te doen bij wespennest

Eén ding moet u zeker niet doen; sluit de in- en uitvliegopening van het nest nooit af! Wespen gaan dan zoeken en knagen om een andere uitgang te vinden of te maken.

Wij maken regelmatig mee dat die uitgang dan in de slaapkamer uitkomt. Op dat moment is de overlast niet te overzien. Schakel bij een wespennest altijd een professional in voor de bestrijding. Deze mensen hebben de kennis en de bescherming om dit werk uit te voeren.Weren van wespen

Wanneer wespen door bijv. een openstaand raam naar binnen komen is het mogelijk om een hor voor het raam te plaatsen of het raam te sluiten. Om te voorkomen dat wespen bijv. door de open stootvoegen de spouwmuur in gaan, is het verstandig om deze door bijenbekjes af te sluiten. Omdat hierdoor kleinere openingen ontstaan, is de ventilatie er nog wel maar is de ingang voor wespen afgesloten.

 

 

Heeft u last van een wespennest? Bel dan direct met SPM ongediertebestrijding, wij helpen u snel en effectief van uw wespenoverlast af.