Zoals met veel vormen van ongedierte, zorgt het zien van muizen en ratten ervoor dat we allemaal massaal het internet op duiken om antwoord te zoeken over hoe we van deze knaagdieren afkomen.

Een simpele internet zoekopdracht levert een berg aan informatie op over hoe we deze knaagdieren zelf zouden kunnen bestrijden. Dat wil nog niet zeggen dat deze oplossingen ook daadwerkelijk gaan werken.

Dit zijn de meest populaire, natuurlijke middelen om van muizen en ratten af te komen:
Mottenballen
Pepermuntolie
Ultrasone afweermiddelen


Mottenballen zijn populair en worden veel gebruikt. Met name als natuurlijk afschrikmiddel voor muizen en ratten. De mottenballen worden binnenshuis neer gelegd op plekken waar de muizen of ratten graag komen. Denk daarbij aan de zolder en de kelder. Ook wordt er gezegd dat je de mottenballen het best in de buurt van de ingang van een muizennest kunt plaatsen als je er een hebt gevonden. De mottenballen zouden als een natuurlijk afschrikmiddel werken omdat ze naftaline bevatten. Als knaagdieren deze stof inademen of opeten kunnen bloedcellen de zuurstof niet langer vervoeren. Dit werkt misschien wel zo voor de motten, maar voor knaagdieren bevatten de mottenballen te weinig naftaline om ze te weren. Er is net zoveel naftaline nodig om effect te hebben op knaagdieren, als op een mens. Het gevaar is dan ook dat door het kleine effect van de mottenballen, deze te veel gebruikt zullen worden. Hierdoor kunnen enorme risico’s voor onze gezondheid ontstaan. Er is dan teveel naftaline in de ruimte aanwezig waar wij zelf ademen en dus zuurstof opnemen. Het gebruik van mottenballen raden wij dan ook ten zeerste af!

Pepermuntolie wordt ook gebruikt als natuurlijk middel om knaagdieren tegen te gaan. Vaak worden watten bolletjes in de olie gedrenkt en daarna in de buurt van de zolder of kelder gelegd. Ook andere punten waarop ratten of muizen binnen komen worden voorzien van pepermuntolie. Als je van de geur van pepermunt houdt, heb je na deze behandeling een huis wat heerlijk fris ruikt. Maar tegen muizen en ratten helpt het zeker niet. De reden waarom mensen denken dat het toch helpt, is omdat men gelooft dat de krachtige geur in een hoge concentratie de knaagdieren afweert. Omdat ze een gevoelig reukorgaan hebben, zou de geur van de pepermunt te veel voor de dieren zijn. Hierdoor vermijden ze de plekken met deze geur. Toch heeft de pepermuntolie totaal geen effect op de knaagdieren. En als je er logisch over nadenkt, ratten en muizen kunnen de geur van riolen weerstaan. Dan is de geur van pepermuntolie toch heel wat beter.

De manier om van knaagdieren af te komen met ultrasone afweermiddelen is simpel. Deze schaf je aan en plaats je vervolgens in een stopcontact, dicht bij de plek waar je verwacht last te hebben van knaagdieren of waar je deze specifiek vandaan wilt houden.

Hoe kom ik dan toch af van muizen en ratten? De beste manier om van muizen en ratten af te komen is door een professionele bestrijder in te schakelen, denk bijvoorbeeld aan SPM ongediertebestrijding. Deze heeft altijd een breed assortiment aan opties om muizen en ratten te verwijderen. Uiteraard passend bij het probleem in uw huis of bedrijf. Op deze manier bent u er zeker van dat de plaag niet terugkeert.

Uiteraard geven we wel een aantal tips om muizen en ratten te voorkomen:

Dicht gaten rondom pijpleidingen, dakpannen en plinten.
Zorg voor kort gemaaid gras en snoei beplanting.
Maak plekken waar geknoeid is met eten of drinken zo snel mogelijk schoon.
Berg voedsel op in luchtdichte, plastic of metalen dozen.

 

Ben je op zoek naar de juiste middelen om zelf muizen te bestrijden? Wij raden de volgende webshops aan, zij beschikken over de juiste producten.

Muizengif kun je krijgen bij:
Bestrijdingsproducten.nl
100DEALZ.nl
Muizenman.nl

Muizenvallen kun je krijgen bij:
Bestrijdingsproducten.nl
100DEALZ.nl
Muizenman.nl