Last van houtworm?
Bel nu voor gratis inspectie

10 jaar garantie op houtwormbestrijding

Last van Boktor?
Bel 013-7610160

Boktor bestrijding in Breda

Wanneer we spreken over boktor in hout, dan hebben we het eigenlijk over de larven van de boktor. Boktorren zijn houtborende insecten en de veelvoorkomende Huisboktor behoort tot de zogenoemde drooghoutboorders. Schade die door de larven kan worden toegebracht aan uw houtenconstructie kan men wel enorm noemen. Geef boktor dan ook geen kans in uw woning of bedrijfspand, maar ga ook niet zelf proberen te bestrijden. Voor een effectieve boktorbestrijding in Breda en omgeving kunt u bellen met SPM ongediertebestrijding via 013-7610160.

 

Leefomgeving van boktor

De larven van de huisboktor leven graag in hout. De Huisboktor is een drooghoutboorder en zit dan dus ook graag in droog hout. Verder heeft de boktorlarve een lichte voorkeur voor naaldhout, zoals grenen en vuren. Maar denk niet dat ze uw eikenbalken met rust laten. Een boktorlarve is samen met zijn familie in staat complete houten constructies volledig te vernielen. Dus uw woning, bedrijfspand zijn niet veilig noch uw meubels zijn veilig voor deze veelvraat. Een volwassen boktor legt haar eitjes over het algemeen op het hout waar ze zelf is geboren. De huisboktor is dus een houtaantaster die zeer lokaal zijn schade toebrengt, in tegenstelling tot houtworm. Toch raden wij aan om al uw hout te laten inspecteren, en eventueel te laten behandelen. U weet nooit waar ze allemaal nog meer hun vraatzucht aan het botvieren zijn. Wilt u graag meer informatie, bel dan direct 013-7610160.

 

Professionele Boktorbestrijding inschakelen

Als u de strijd aangaat met boktor, dan raden we u aan om hier altijd een professioneel bedrijf voor in te schakelen. SPM ongediertebestrijding staat binnen 24 uur voor u klaar. We rekenen hier altijd een laag tarief voor, waarbij geen voorrijkosten worden gerekend. Neem dan ook even contact met ons op via telefoonnummer 013-7610160 of laat uw telefoonnummer achter zodat wij u terug kunnen bellen.

 

Hoeveel kost boktor laten bestrijden?

De actieve boktorlarve moet zo snel als mogelijk op non actief worden gesteld, voordat het te laat is. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden of kosten, of als u vragen heeft over wat wij voor u kunnen betekenen. Wij komen bij u een gratis inspectie uitvoeren, zodat wij kunnen bepalen wat aangetast is en behandeld dient te worden en uiteraard wat u dit zou gaan kosten. Kiest u er voor om ons uw boktor probleem te laten bestrijden, krijgt u van ons tot wel 10 jaar garantie.

Neem nu contact op voor een inspectie

 

Direct hulp bij boktorbestrijding?

Woont u Breda of omgeving en vermoedt u last te hebben van boktor in uw pand? Schakel dan zo snel mogelijk hulp in van de bestrijders van de Houtworm Specialist in! Als CPMV-gecertificeerd bedrijf kunnen we u van een passende oplossing voorzien om uw boktor probleem op te lossen en verdere schade te voorkomen! Wacht dus niet te lang met het bestrijden van boktor en bel SPM ongediertebestrijding. Wilt u graag meer informatie over onze prijzen of onze werkwijze? Bel dan 013-7610160.

Nieuwste methode boktor bestrijden

Er zijn zeer veel verschillende methodes om boktor te bestrijden. Welke methode het meest geschikt is voor u hangt af van waar de boktor zit en natuurlijk de hoeveelheid aantasting. De meest gebruikte methode is de injectie methode. Bij deze methode wordt het hout behandelt met een speciale bestrijdingsvloeistof door middel van injecteren. Het behandelde hout moet de vloeistof in zijn geheel opnemen, net zo lang tot het hout verzadigd is. Zo komt u van de boktor af en blijft uw hout vrij van boktor. Wij geven tot wel 10 jaar garantie op alle boktorbestrijdingen die wij uitvoeren in Breda en omgeving. 

Boktor bestrijdingsmiddelen

Er zijn een aantal verschillende boktor bestrijdingsmiddelen die gebruikt kunnen worden om boktor te bestrijden. De meeste bedrijven gebruiken middelen die op basis van kerosine of petroleum zijn. Deze middelen hebben wel een groot nadeel, u dient namelijk zelf minimaal 48uur het pand te verlaten. Gelukkig beschikken de boktorbestrijders van SPM ongediertebestrijding over de nieuwste middelen en de nieuwste methodes. Wij gebruiken een vloeistof waarbij u slechts 2 tot 3 uur het pand hoeft te verlaten. Dus géén extra kosten meer voor een overnachtingsplaats of achter lopen op de planning bij de verbouwing. Wilt u hier graag meer over weten? Bel dan direct met onze houtwormbestrijders via 013-7610160.

 

Offerte voor boktorbestrijding

U heeft uitvliegopeningen of schade door boktor aangetroffen en wil dit graag behandeld hebben? Of wilt u graag een preventieve behandeling? Maar wat kost dit nu eigenlijk? Uiteraard kunt u een gratis inspectie aanvragen via 013-7610160, maar u kunt ook via onderstaand formulier een offerte opvragen. Onze medewerkers zullen dan met u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet een boktor eruit?

Een volwassen Huisboktor beschikt over een langwerpig lichaam met bijna sprieten als poten. Ze zijn donkerbruin tot zwart gekleurd en hebben zeer sterk ontwikkelde kaken. De boktor is soms wel tien tot vijfentwintig millimeter lang. De larven van een boktor zijn eerst witachtig van kleur. Vlak voordat ze gaan verpoppen zijn de larven ongeveer drie centimeter lang en zien er dik en bijna rupsachtig uit. Ze hebben dan tevens een duidelijke, bruine kop.

 

Hoe lang leeft een boktor?

Een volwassen huisboktor leeft tot maar twee weken. In deze korte tijd legt het boktor vrouwtje tegen de tweehonderd eitjes op uw hout. De larven boren zich direct na uit het ei kruipen in uw hout. Daar eten ze uw hout op door middel van het boren van lange gangenstelsels. Het duurt tussen de zes en tien jaar tot de boktorlarve volgroeid is en zich gaat verpoppen. In het hout zelf maken zij ook hun cocon. Als de boktor volwassen is geworden knaagt deze zich weer een weg naar buiten. Deze uitvliegopening is over het algemeen ovaal en tot wel een centimeter groot.

 

Meest voorkomende soorten boktor

In Nederland komt vooral de huisboktor in uw woning voor. Voor onze huizen en andere gebouwen vormt de huisboktor dan ook een serieus gevaar. Er komen vele soorten boktor voor in Nederland, de meeste boktorsoorten zijn echter nathoutboorders en hoeven we niet te vrezen. Verder zijn er nog een paar soorten boktor, zoals de veranderlijke boktor die hun eitjes in openhaardhout deponeren. Deze soorten zullen in het bewerkte hout van onze woning over het algemeen niet overleven.

Boktor? Bel 0000000 !

"Prettige ervaring, snel geholpen"

Miriam

"Naast houtworm hadden we door een lekkage ook een schimmel gekregen, dit werd snel opgepakt en allemaal verholpen"

Peter uit Breda

"Op korte termijn zijn wij geholpen met het bestrijden van Boktor. Een snelle service indien nodig. Complimenten"

Karin uit Heesch