Vliegenoverlast?
Neem nu contact op

SPM: wij helpen u

Klustervliegen

De gewoonte om in grote aantallen in gebouwen of huizen te overwinteren is waar de klustervlieg zijn naam aan te danken heeft. Als het weer kouder wordt, zoeken de klustervliegen beschutting in hoeken en gaten van diverse huizen en gebouwen. Naarmate de temperatuur steeds lager zakt, vormen ze enorme klusters tot wel duizenden vliegen. Ze dringen via de kleinste openingen de spouwmuren binnen waar zij vervolgens met grote aantallen opeengehoopt zullen gaan zitten.


Leefwijze van klustervliegen

In de herfst komen de klustervliegen in grote getalen uw woning of bedrijf binnen, en gaan zij op zoek naar een plaats om te overwinteren, bijvoorbeeld in spouwmuren. Soms zoeken ze de holle ruimtes van huizen, flatgebouwen en kantoorpanden op. In het voorjaar worden de klustervliegen actief en verspreiden ze zich opnieuw in uw gebouw of huis. Als door zonlicht hun verblijfplaats begint op te warmen, is dit voor klustervliegen vaak het teken om naar buiten te gaan. Vaak vinden ze de weg naar buiten niet gelijk en hangen ze vervolgens rond op uw ramen en deuren. In sommige gevallen komen klustervliegen zo terecht in onze woonkamers, zolders en keukens. Klustervliegen veroorzaken geen schade, maar zijn door de grote aantallen behoorlijk hinderlijk. Wel is bekend dat vliegende insecten zoals klustervliegen ziekmakende schimmels en bacteriën kunnen verspreiden. Dit is niet wenselijk voor onze persoonlijke hygiëne en gezondheid. Heeft u last van klustervliegen? Wacht dan niet te lang en bel ons direct voor een afspraak. Wij bestrijden uw klustervliegen tegen een vast, laag tarief en berekenen géén voorrijkosten.

 

Uiterlijk van klustervliegen

De klustervlieg is ongeveer 8 mm lang en heeft over het algemeen goudkleurige haren op de bovenzijde van het lichaam. Het vrouwtje legt de eitjes in kieren van vochtige grond, vaak onder de rottende bladeren. Na ongeveer een week komen de larven uit en gaan actief op zoek naar regenwormen om vervolgens de worm van binnenuit op te gaan eten. Als de larve het popstadium heeft bereikt, verlaat hij de worm om zich in de grond te verpoppen tot volledige klustervlieg. Deze klustervliegen zullen tijdens de aankomende herfst uw woning of bedrijf bezoeken in hun zoektocht naar een overwinteringsplek. Zolang de zon nog voldoende warmte afgeeft blijven de vliegen overdag actief en blijven ze uw woning of bedrijf binnenkomen. Bij lage buitentemperaturen staat de stofwisseling praktisch stil, en zullen de klustervliegen zich praktisch niet vertonen. Laat uw klustervliegen op tijd bestrijden door de gecertificeerde ongediertebestrijders van SPM ongediertebestrijding. Bel direct voor een inspectie.

 

Neem nu contact op voor een inspectie

 

Klustervliegen op zolder

Heeft u last van vliegen op de zolder? Dan is er een grote kans dat het gaat om klustervliegen. Deze zijn behoorlijk lastig om te bestrijden. Klustervliegen gaan namelijk in het najaar op een muur zitten, vervolgens komen zij via een kiertje of gaatje naar binnen om aldaar te overwinteren. Vanaf dat moment gebeurt het dat ze met regelmaat op licht afkomen en u deze vliegen in grote hoeveelheden voor een zolderraam vindt. Helaas is een plaag van klustervliegen ook niet éénmalig. Klustervliegen laten namelijk een feromoon achter en zodoende kunnen een jaar later de vliegen zo weer hun overwinteringsplek terugvinden. Alleen wering is niet voldoende als oplossing, maar kan hier wel aan bijdragen. Denk hierbij aan horren plaatsen, ramen / deuren goed afsluiten, openingen goed afdichten. De meest effectieve oplossing is om een erkende ongediertebestrijder als SPM ongediertebestrijding u te laten helpen bij de bestrijding.

 

Kosten klustervliegen bestrijden

Tijdens een inspectie zal onze bestrijdingsdeskundige een voorstel doen voor een mogelijk behandelplan. Dit behandelplan is op uw probleem gericht en afgestemd op de hoeveelheid overlast die u heeft. Bestrijding van klustervliegen kan al plaats vinden vanaf € 75,- inclusief btw.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om via ons een assortiment aan vliegenlampen aan te schaffen, inclusief of exclusief een onderhoudscontract. De prijzen met betrekking tot deze contracten zijn afhankelijk van de hoeveelheid vliegenlampen die we in onderhouden nemen. Onze bestrijdingsdeskundige kan u hier meer over vertellen.

 

 

"Prettige ervaring, snel geholpen"

Miriam

"Naast houtworm hadden we door een lekkage ook een schimmel gekregen, dit werd snel opgepakt en allemaal verholpen"

Peter uit Breda

"Op korte termijn zijn wij geholpen met het bestrijden van Boktor. Een snelle service indien nodig. Complimenten"

Karin uit Heesch