SPM ongediertebestrijding: Schimmel en Zwam kan zich snel uitbreiden als gevolg van vochtproblemen

Schimmel en Zwam kan zich snel uitbreiden als gevolg van vochtproblemen

Zwam in huis! Dit is behoorlijk vervelend want uw hout wordt steeds verder verzwakt. Zwammen hechten zich graag aan hout, met name vochtig hout is favoriet. Uit dit hout haalt de zwam alle voedingsstoffen die het nodig heeft om verder te groeien. Met als gevolg dat de houten constructie en eventuele aangrenzende delen weggevreten kunnen worden door de zwam.

Voor het ontstaan van schimmel en/of zwam zijn er 3 factoren van belang, waarbij vocht de belangrijkste factor in het geheel is. Zonder vocht kan een schimmel of zwam niet zomaar ontstaan. We komen dan ook met name schimmels en zwammen tegen in vochtige ruimtes met een slechte isolatie en/of ventilatie. Als gevolg van lekkages kunnen er ook gemakkelijk schimmels ontstaan. De schimmels kunnen weer zorgen voor bijvoorbeeld huiszwam of kelderzwam.

Wilt u graag meer weten over schimmel en/of zwam bestrijding? Bel dan eens vrijblijvend met SPM ongediertebestrijding via telefoonnummer 013-7610160.

Professionele zwam bestrijding

Bij het bestrijden van schimmels en zwammen komt zeer veel kennis en expertise kijken. Niet alleen moet namelijk de schimmel aangepakt worden maar ook het vochtprobleem. Bij een verkeerde werkwijze zal de schimmel en de zwam snel weer terug zijn. Laat daarom uw schimmel en zwam probleem bestrijden door de experts van SPM ongediertebestrijding. Neem vandaag nog contact op via telefoonnummer 013-7610160 of laat uzelf terugbellen door een van onze gecertificeerde bestrijdingstechnici.

 

Kosten zwam bestrijding

Als u een zwam heeft ontdekt in uw woning wilt u uiteraard direct weten wat dit gaat kosten. De kosten van zwam bestrijding en schimmelbestrijding zijn met name afhankelijk van een 4 tal factoren:
1. De ernst en de omvang van de besmetting
2. De tijd die noodzakelijk gaat zijn voor juiste inspectie en bestrijding van de schimmel en zwam
3. De bestrijdingsmethode, de benodigde materialen
4. De benodigde preventieve maatregelen

SPM ongediertebestrijding: Laat uw schimmel of zwam behandelen door specialisten. Verkeerde behandeling leid onherroepelijk tot terugkeer

Schimmel kan duiden op grotere problemen

Waarom is zwam bestrijding nodig?

Schimmels en zwammen houden van een vochtige omgeving, en vinden dit de ideale omgeving om tot volledige ontwikkeling te komen. Zeker als er een voedingsbodem is in de vorm van vochtig hout. De schimmels en zwammen hechten zich vast aan het hout en zullen de constructie gebruiken als voeding. Hierbij verzwakken zij de constructie steeds verder omdat het cellulose in het hout wordt verteerd, en hiermee de verbindingen tussen de vezels vernietigen. Een huiszwam kan zo binnen een half jaar ruim 50% van de draagkracht van een vloer verminderen. Helaas groeit een zwam niet alleen op hout, maar kunnen zij zich ook verspreiden op muren en zelfs door muren heen. Een kleine zwam kan dan ook voor behoorlijk wat schade zorgen. 

Heeft u schimmel of zwam aangetroffen? Wacht dan niet te lang en neem contact op met de specialisten van SPM ongediertebestrijding. Wij helpen u graag!

Zwam in huis? Wat nu

Bij bestrijding van zwammen is het essentieel om de juiste werkwijze te hanteren en niet zelf te gaan klussen zonder dat u weet wat te doen. De juiste werkwijze begint altijd met een goede inspectie, eerst goed in kaart brengen wat er exact aan de hand is. En uiteraard wat de mogelijke oorzaak is van het probleem. Op basis van de inspectie kan vervolgens het juiste plan worden opgesteld en met u worden besproken. Tijdens zo'n gesprek kan er duidelijk gemaakt worden wat er allemaal noodzakelijk is, om tot een oplossing voor het probleem te komen. Tenslotte wilt u uw probleem op de juiste manier hebben verholpen. Bel direct met 013-7610160 voor meer informatie of een inspectie.

Zwam in huis? Laat SPM ongediertebestrijding u helpen met de bestrijding hiervan

Schakel op tijd hulp in om uw zwam te laten bestrijden

SPM ongediertebestrijding: uw expert op het gebied van schimmel en zwam bestrijding

Niet iedere situatie is hetzelfde. Laat altijd een inspectie uitvoeren voor een duidelijke prijsopgave voor schimmel en zwam bestrijding

Werkwijze zwam bestrijding

Zwam bestrijding begint altijd op dezelfde wijze na een inspectie. Namelijk het verwijderen van alle door zwam en schimmel aangetaste delen. Hierbij wordt niet alleen het zichtbare gedeelte gesaneerd, maar ook aangrenzende delen om zo alles op de juiste wijze schoon te maken. Er mag geen enkel klein deel met schimmel of zwam achterblijven. In het geval van een kuipruimte moet vaak ook het zand worden gesaneerd en vervangen. Delen van de muren zullen vervolgens worden schoongebrand met een speciale brander en voegen moeten eventueel uitgekrabd worden. Na deze werkzaamheden kan er behandeld worden met een zwambestrijdingsmiddel. In zeer ernstige gevallen zijn we ook genoodzaakt om muren te injecteren met ditzelfde middel. Hierbij worden injectiegaten in de muurdelen gemaakt. 

Wilt u graag meer weten over onze werkwijze? Bel dan met 013-7610160

Hoe herkent u zwam?

Er hangt al een tijdje een muffe lucht in huis, en u merkt dat uw muur wellicht een beetje verkleurd is. Of u ziet zelfs al wat schimmel zitten op de muur.  Zwammen hebben zeer veel verschillende vruchtlichamen en deze herkent u over het algemeen direct. We hebben het dan niet zo zeer over paddenstoelen, maar met name over de bruine vruchtlichamen van bijvoorbeeld de huiszwam. Vaak komt een schimmel of een zwam naar voren tijdens een bouwkundig onderzoek of als u een keertje in de kruipruimte kijkt. Met name vochtige en slecht geventileerde ruimtes kunt u nog weleens een zwam tegen komen.

Een zwam kan niet ontstaan zonder dat er eerst een schimmel is ontstaan. Dus laat op tijd inspecteren en de schimmel behandelen om erger te voorkomen. Een schimmel aantasting is vaak een stuk makkelijk en daardoor een stuk goedkoper te verhelpen. Laat de schimmel dus geen zwam worden.

SPM ongediertebestrijding: de specialist bij schimmel bestrijding

Schimmel is de eerste aanwijzing dat er iets niet helemaal in orde is

SPM ongediertebestrijding: Voor het juiste advies en bestrijding van uw schimmel probleem

Pak vocht problemen op tijd aan, voordat er een schimmel kan ontstaan

Schimmel en zwam als gevolg van vocht problemen

Meer dan eens begint een schimmel probleem als gevolg van een lekkage of slechte isolatie. Ook slechte isolatie kan leiden tot een ernstig probleem. Als er namelijk verkeerde isolatie is aangebracht kan er bijvoorbeeld condens ontstaan. Deze condens hout het hout vochtig, en creëert hiermee een ideale voedingsbodem voor schimmels en zwammen. Laat je altijd goed adviseren over isolatie, ventilatie en preventieve maatregelen. Voorkom schimmel en daarmee ook ernstigere problemen zoals de huiszwam.

Wilt u graag wat meer informatie, kunt u altijd met ons contact opnemen via telefoonnummer 013-7610160

Professionele bestrijding van schimmel en zwam

Schakel altijd een professioneel bedrijf in voor zwam bestrijding. Als u zelf aan de slag gaat met een middel uit de winkel, dan is de kans bijzonder klein dat dit ook daadwerkelijk effect heeft. Er komt namelijk wel iets meer kijken bij een schimmel en zwam bestrijding dan enkel een middeltje spuiten. Als professionele bestrijders hebben wij die middelen, kennis en ervaring in huis om u op de juiste wijze te helpen. Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken, en de beste middelen kunnen onze specialisten snel en effectief uw zwam en schimmel bestrijden. Dit doen wij voor de scherpste tarieven mogelijk zodat de kosten voor u laag blijven. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op met al uw vragen.  

Bel voor informatie over houtwormbestrijding met SPM ongediertebestrijding

Voor meer informatie of een prijsopgave kunt u altijd bellen met 013-7610160