Kennisbank

SPM ongediertebestrijding: Meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van ongediertebestrijding

Effectieve Houtwormbestrijdingsmiddelen: Een Diepgaande Gids

Inhoud

Houtwormen vormen een serieuze bedreiging voor houten constructies en meubels, waardoor het essentieel is om effectieve bestrijdingsmiddelen te gebruiken om deze plaaginsecten te elimineren. In dit uitgebreide artikel zullen we ons richten op houtwormbestrijdingsmiddelen, met een specifieke focus op insecticiden. We zullen het onderscheid maken tussen oliegedragen en watergedragen middelen, hun werking, toepassingen en effectiviteit bespreken.

Inleiding tot Houtworm­bestrijdings­middelen

Houtwormen, de larven van houtborende kevers, voeden zich met hout en kunnen aanzienlijke schade aanrichten als ze onbehandeld blijven. Effectieve houtwormbestrijdingsmiddelen zijn cruciaal om deze insecten te doden en verdere schade te voorkomen. Insecticiden vormen een belangrijke categorie van dergelijke middelen, waarbij oliegedragen en watergedragen formuleringen veel worden gebruikt. We zullen het onderscheid tussen oliegedragen en watergedragen formuleringen verkennen, hun werking, toepassingen en effectiviteit onderzoeken. Door deze kennis op te doen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over hoe je houtwormen effectief kunt bestrijden en verdere schade aan houten structuren kunt voorkomen.

 

Toepassing van Houtworm­bestrijdings­middelen

Het toepassen van houtwormbestrijdingsmiddelen vereist zorgvuldige planning en uitvoering om maximale effectiviteit te garanderen. Hier zijn enkele algemene stappen voor het correct aanbrengen van deze middelen:

 • Voorbereiding van het Oppervlak: Het te behandelen hout moet grondig worden gereinigd en geschuurd om vuil, stof en oude afwerkingen te verwijderen.
 • Aanbrengen van het Middel: Breng het houtwormbestrijdingsmiddel gelijkmatig aan op het houtoppervlak met behulp van een kwast, roller of spuitapparatuur.
 • Droogtijd: Laat het behandelde hout volledig drogen voordat het opnieuw wordt gebruikt of afgewerkt.
 • Herhaalde Toepassing: In sommige gevallen kan het nodig zijn om het hout meerdere keren te behandelen om een volledige uitroeiing van de houtwormlarven te garanderen.
Neem vandaag nog contact op voor een gratis inspectie

Wel of niet kiezen voor een olie gedragen middel?

 • Diepe Doordringing: Oliegedragen middelen hebben de neiging iets dieper in het hout door te dringen dan water gedragen formuleringen, waardoor ze net iets effectiever zijn bij het bereiken van diepere lagen waar houtwormlarven zich ook kunnen bevinden. Hierdoor doden ze iets sneller af. Op de lange termijn geen verschil met water gedragen middelen.
 • Hoge geur: Olie gedragen middelen hebben over het algemeen een zeer sterke geur, die ook langdurig blijft hangen. Dit maakt het middel zeer ongeschikt om te gebruiken binnenshuis en als men snel het pand weer wil betreden.
 • Langdurig niet in ruimte: Bij een bestrijding met olie gedragen middelen moet de ruimte en de aangrenzende ruimtes minimaal 48 vrij gelaten worden. Gedurende deze tijd mag er geen mens of dier in de ruimtes komen zonder de juiste beschermende kleding of gelaatsbescherming. 
 • Milieubelasting: Het gebruik van olie gedragen middelen kan bijdragen aan milieuproblemen, zoals bodem- en waterverontreiniging, vooral als ze niet op de juiste manier worden verwijderd of afgevoerd. Dit kan schadelijke effecten hebben op ecosystemen en natuurlijke hulpbronnen.

Wel of niet kiezen voor een water gedragen middel?

 • Milieuvriendelijkheid: Water gedragen middelen hebben over het algemeen een lagere concentratie vluchtige organische stoffen (VOS) en worden beschouwd als milieuvriendelijker dan olie gedragen formuleringen.
 • Snelle Droogtijd: Door hun waterige basis hebben water gedragen middelen over het algemeen een snellere droogtijd, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waarbij snelheid belangrijk is.
 • Lage Geur: Water gedragen middelen hebben meestal een minder uitgesproken geur dan olie gedragen formuleringen, waardoor ze geschikter zijn voor gebruik binnenshuis of in omgevingen waar geur een zorg kan zijn.
 • Gemakkelijker Reinigen: Water gedragen middelen zijn gemakkelijker schoon te maken en te verwijderen dan olie gedragen formuleringen, wat handig kan zijn tijdens het aanbrengen en in geval van morsen of knoeien.
 • Snel weer beschikbaar: Bij een bestrijding met water gedragen middelen moet men de ruimte verlaten en mag er geen dier of mens aanwezig zijn zonder de juiste beschermende kleding of gelaatsbescherming. Echter mag men de ruimte weer in zodra het middel is opgedroogd en er geen resten meer aanwezig zijn.

Wat voor houtwormmiddel kiezen?

Bij het kiezen tussen een olie gedragen en water gedragen houtwormbestrijdingsmiddel zijn verschillende factoren van belang, waaronder de omvang van de behandeling, de locatie van het te behandelen hout, milieuvriendelijkheidsoverwegingen en persoonlijke voorkeuren. Het is raadzaam om de specifieke behoeften van het project te overwegen en professioneel advies in te winnen bij twijfel. Hierbij is het ook belangrijk om potentiële nadelen af te wegen tegen de voordelen en de specifieke behoeften van het hout in kwestie te overwegen bij het kiezen tussen watergedragen en oliegedragen houtworm­bestrijdingsmiddelen. Professioneel advies kan ook helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing die past bij de omstandigheden en vereisten van de situatie. Door een weloverwogen keuze te maken tussen olie gedragen en water gedragen houtwormbestrijdingsmiddelen, kun je effectief houtwormen bestrijden en de duurzaamheid van houten structuren behouden, terwijl je rekening houdt met milieuaspecten en andere relevante factoren.
Bel voor een afspraak
013-2084073
Voorkom verdere schade
10 jaar garantie op houtworm bestrijding
Vorige slide
Volgende slide

Waarom Kiezen voor SPM?

 • Duidelijke Kostenstructuur: Onze kostenstructuur is helder en transparant. Je weet precies waarvoor je betaalt. Vraag nu een offerte aan

 • Ervaren Professionals: Met ervaren professionals in houtwormbestrijding kunnen we zelfs de meest complexe situaties aan.

 • Efficiënte en Effectieve Behandelingen: Onze aanpak combineert snelheid en effectiviteit voor een doeltreffende houtwormbestrijding.

 • Klant tevredenheid: Jouw tevredenheid is onze prioriteit. We streven naar een positieve ervaring, vanaf het eerste contact tot het succesvol beëindigen van de behandeling.

Grondige inspectie

Onze experts analyseren zorgvuldig aangetaste houten oppervlakken en beoordelen de omvang van de besmetting.

10 jaar garantie met certificaat

Onze doelstelling is een effectieve bestrijding. Na een bestrijding bieden wij dan ook 10 jaar garantie met certificaat.