Schimmel­bestrijding

SPM ongediertebestrijding: Meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van schimmel bestrijden

Schimmel in uw woning of bedrijfsgebouw kan meer dan alleen een ongemak zijn; het vormt een ernstig risico voor zowel de structuur van het gebouw als voor de gezondheid van de bewoners. Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we de urgentie van effectieve schimmelbestrijding en reiniging. Met jarenlange expertise staan wij klaar om schimmel aan te pakken en uw omgeving te herstellen naar een veilige, schone staat. Het herkennen en professioneel behandelen van schimmel is cruciaal voor het behoud van uw vastgoed en gezondheid. 

Professioneel schimmel laten verwijderen

Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we de ernst en de urgentie die gepaard gaan met schimmelproblemen in uw woning of bedrijfspand. Schimmel vormt niet alleen een risico voor de structuur van gebouwen, maar ook voor de gezondheid van de bewoners. Daarom bieden wij gespecialiseerde hulp bij schimmel, wij kunnen het hele proces van schimmelbestrijding voor u regelen. Met een diepgaande expertise in schimmel bestrijden en schimmel reiniging, zijn we uitgerust om een breed scala aan schimmelproblemen aan te pakken. Wij maken gebruik van de nieuwste methoden en middelen om schimmel te verwijderen.

Heeft u last van schimmel?
Laat ons u terugbellen!
Vul nu ons formulier in.

Waarom Kiezen voor SPM Ongediertebestrijding?

 • Ervaring en Expertise: Wij zijn gespecialiseerd in schimmelbestrijding en beschikken over een team van experts met diepgaande kennis en ervaring op het gebied van het bestrijden van schimmels. In ons team is meer dan 10 jaar aan ervaring aanwezig als het gaat om schimmel bestrijden.
 • Gratis Inspectie: Voordat er schimmelbestrijding kan plaatsvinden is het verstandig om een inspectie te laten plaatsvinden. De inspectie is volledig gratis zodat wij een vrijblijvende offerte voor u kunnen opstellen
 • Veiligheid voorop: Wij hanteren strikte veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat onze diensten geen risico vormen voor u, uw gezin, huisdieren en onze medewerkers.
 • Maatwerkoplossingen: Wij bieden maatwerk oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke klant, omdat geen enkele situatie hetzelfde is.
 • Snelle en Effectieve Behandeling: Onze bestrijders streven naar snelle en effectieve behandelingen, waardoor de schimmel snel bestreden is en de woning weer gereinigd is.
 • Duidelijke Klantcommunicatie: Bij SPM Ongediertebestrijding hechten we waarde aan transparante communicatie met onze klanten. Onze specialisten houden van eerlijkheid en duidelijkheid, van ons krijgt u dan ook altijd een eerlijk advies en duidelijke prijzen.
 • Klanttevredenheid en Betrouwbaarheid: Onze toewijding aan klanttevredenheid en betrouwbaarheid is de kern van onze dienstverlening, met een bewezen staat van dienst in succesvolle schimmelbestrijding.
 • All-In TarievenOnze klanten kennen ons niet anders. Duidelijkheid in alles wat wij doen. Vrijblijvende offertes, Géén Voorrijkosten, 

Wat is Schimmel?

Schimmel is in staat om in vochtige omgevingen te groeien en zich te vermenigvuldigen. Deze organismen spelen een cruciale rol in het natuurlijke afbraakproces van organisch materiaal buiten. Echter, wanneer ze binnenshuis groeien, kunnen ze ernstige problemen veroorzaken. Schimmels verspreiden zich door de lucht via kleine, lichtgewicht sporen die gemakkelijk door woningen en gebouwen kunnen circuleren. Ze vestigen zich op oppervlakken en beginnen te groeien in aanwezigheid van vocht. Schimmel kan variëren in kleur, waaronder zwart, wit, groen, of oranje, en kan een muffe geur afgeven.

De gezondheidsrisico’s geassocieerd met schimmel zijn aanzienlijk, vooral voor mensen met ademhalingsproblemen, allergieën, of een verzwakt immuunsysteem. Blootstelling aan schimmel kan leiden tot symptomen zoals hoesten, niezen, irritatie van ogen en huid, en in ernstige gevallen, ademhalingsproblemen.

Bel direct voor gratis inspectie
013-2084073
Vorige slide
Volgende slide

Oorzaken van Schimmelvorming

De vorming van schimmel in huizen en gebouwen is voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van vocht. Er zijn verschillende bronnen van vocht die kunnen leiden tot schimmelgroei, waaronder:

 • Lekkages: Waterlekken van daken, ramen, deuren, of leidingen kunnen onopgemerkt blijven tot schimmelvorming zichtbaar wordt.
 • Condensatie: In ruimtes met hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en keukens, kan condensatie op muren en plafonds schimmelgroei bevorderen.
 • Slechte ventilatie: Onvoldoende luchtstroom in een gebouw kan vochtige lucht binnenshuis houden en de ideale omstandigheden voor schimmelgroei creëren.
 • Overstromingen: Na een overstroming is het essentieel om snel te handelen en alle betrokken materialen grondig te drogen om schimmelvorming te voorkomen.
 • Bouwmaterialen: Bepaalde materialen, zoals gipsplaat, tapijt, en isolatie, kunnen vocht vasthouden en dienen als voedingsbodem voor schimmel.
 
Het voorkomen van schimmelvorming vereist een proactieve aanpak om deze vochtbronnen aan te pakken. Regelmatig onderhoud en inspectie van gebouwen kunnen helpen bij het identificeren en elimineren van potentiële risico’s op schimmelgroei. Daarnaast is het verbeteren van de ventilatie en het beheersen van de luchtvochtigheid binnen cruciaal om een gezond binnenklimaat te handhaven. Zonder het aanpakken van een onderliggend probleem zal schimmel altijd terug kunnen keren.

Professioneel Schimmel bestrijden

SPM Ongediertebestrijding begrijpt de complexiteit van schimmelproblemen en biedt gespecialiseerde oplossingen voor schimmelbestrijding en -reiniging. Ons doel is niet alleen om bestaande schimmel effectief te verwijderen, maar ook om u te adviseren over preventieve maatregelen om toekomstige schimmelvorming te voorkomen.

Heeft u last van schimmel in uw woning of bedrijfspand? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met SPM Ongediertebestrijding voor een professionele oplossing. Ons team van experts staat klaar om u te helpen met een gratis inspectie voor vrijblijvende offerte, effectieve schimmelbestrijding en advies voor preventie.

Kosten schimmelbestrijding

Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we dat de kosten van schimmelbestrijding een belangrijke overweging zijn voor onze klanten. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang van de schimmelbesmetting en de complexiteit van de verwijdering. Onze experts voeren altijd een grondige inspectie uit om een nauwkeurige schatting van de totale kosten te kunnen bieden. Wij zorgen voor transparante prijsopgaven zonder verborgen kosten. Naast het verwijderen van schimmel, adviseren we ook over preventieve maatregelen om toekomstige problemen te voorkomen. Bij SPM Ongediertebestrijding streven we ernaar om betaalbare en effectieve oplossingen te bieden voor al uw problemen. Wij rekenen géén voorrijkosten, en houden van transparante prijzen. Het is mogelijk om schimmel te laten bestrijden vanaf €14,95 per m2. Op deze wijze blijven kosten schimmelbestrijding laag, en kan iedereen schimmel laten bestrijden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis inspectie en vrijblijvende offerte.

Bel direct voor een inspectie
013-2084073
Vorige slide
Volgende slide

Schimmelbestrijding bedrijf

Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we het belang van een professionele aanpak bij schimmelproblemen. Als gespecialiseerd schimmelbestrijding bedrijf bieden we hoogwaardige oplossingen aan voor zowel huishoudelijke als commerciële panden. Onze methoden gaan verder dan alleen het verwijderen van schimmel; we pakken de bron van het probleem aan om duurzame resultaten te garanderen.

Vanaf het moment dat u contact opneemt met ons schimmelbestrijding bedrijf, zetten we ons volledig in om uw omgeving gezond en schimmelvrij te maken. Onze deskundige technici voeren een uitgebreide inspectie uit om de omvang van de schimmel en de onderliggende oorzaken grondig in kaart te brengen. Met behulp van de nieuwste technologieën en technieken zorgen we voor een effectieve schimmelverwijdering en nemen we preventieve maatregelen om toekomstige problemen te voorkomen.

Kies voor SPM Ongediertebestrijding, een betrouwbaar schimmelbestrijding bedrijf dat uw veiligheid en gezondheid voorop stelt. Neem contact op voor een vrijblijvende inspectie en ontdek hoe we u kunnen helpen met een schone en veilige omgeving.

Schimmelgeur en schimmel laten bestrijden

Schimmelgeur, vaak omschreven als een ‘muffe’ lucht, is een duidelijk teken dat er ergens in uw ruimte schimmelgroei aanwezig is, zelfs als de schimmel zelf niet direct zichtbaar is. Deze geur wordt veroorzaakt door vluchtige organische stoffen (VOS) die worden geproduceerd tijdens de groei en het metabolisme van schimmels. Deze geuren zijn niet alleen onaangenaam, maar kunnen ook wijzen op een potentieel gevaarlijke situatie voor de gezondheid van bewoners, vooral voor diegenen met allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen. Het negeren van schimmelgeur kan leiden tot ernstige gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Het inschakelen van SPM ongediertebestrijding voor schimmelbestrijding is een essentiële stap naar een gezondere en veiligere leefomgeving. Als u een aanhoudende muffe geur in uw huis of kantoor opmerkt, wacht dan niet langer. Neem contact op met SPM ongediertebestrijding voor een inspectie en vrijblijvende offerte. Uw schimmel laten bestrijden door een professioneel schimmelbestrijding bedrijf zoals SPM ongediertebestrijding zorgt voor een frissere en gezondere omgeving.

De kosten van schimmelbestrijding kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de schimmelbesmetting, de locatie van de schimmel (bijvoorbeeld of het zich in een gemakkelijk toegankelijke ruimte bevindt of achter muren), het soort materialen dat is aangetast, en de methoden die nodig zijn voor effectieve verwijdering en preventie.

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan. Een grondige evaluatie en een duidelijk actieplan zijn essentieel om het probleem effectief aan te pakken en toekomstige schimmelgroei te voorkomen.

Onze inspecties zijn grondig en omvatten analyse van alle aangetaste delen. We identificeren niet alleen de aanwezigheid van schimmel, maar ook wat de eventuele oorzaak kan zijn. Dit vormt gezamenlijk de basis voor onze behandelingsstrategie. Een inspectie is geheel gratis, met uitzondering van aan en verkoop van een object, met name omdat het gaat om het uitbrengen van de juiste offerte. Een inspectie is dan ook op visuele basis.

Op zoek naar een schimmel bestrijdingsbedrijf? Zoek dan niet verder...... Ons werkgebied is behoorlijk ruim, en bestrijkt dan ook een groot gedeelte van Brabant. Maar we kunnen helaas niet overal schimmel bestrijden. Wilt u meer weten over ons werkgebied, dan raden wij u aan om te kijken op de pagina over ons werkgebied.

Tekenen van schimmelproblemen omvatten zichtbare schimmelgroei, die kan variëren in kleur, een muffe geur, vochtige plekken op muren of plafonds, en eventuele gezondheidssymptomen zoals allergieën of ademhalingsproblemen bij de bewoners.

Ja, er is zeker een verschil tussen schimmel verwijderen en schimmel bestrijden.

Schimmel verwijderen verwijst naar het proces van het daadwerkelijk schoonmaken en verwijderen van zichtbare schimmelgroei uit een gebied. Dit omvat methoden zoals het schrobben met schimmelreinigingsoplossingen, het gebruik van bleekwater of azijn, en het grondig reinigen van oppervlakken om schimmelresten te verwijderen. Het doel is om de zichtbare schimmel en sporen daarvan te elimineren.

Schimmel bestrijden daarentegen omvat maatregelen om schimmelgroei te voorkomen voordat het begint, of om verdere verspreiding van schimmel te voorkomen na de initiële verwijdering. Dit kan betrekken het reguleren van vochtigheid in een ruimte, het verbeteren van ventilatie, het repareren van lekkages, en het zorgen voor voldoende luchtstroom. Schimmelbestrijding is dus meer gericht op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van schimmelgroei en het voorkomen van toekomstige problemen.

Beide methoden zijn belangrijk in het beheren van schimmelproblemen in gebouwen en huizen om gezondheidsrisico's te minimaliseren en schade aan de structuur te voorkomen.

Bij SPM ongediertebestrijding zijn beide mogelijk. Tijdens de gratis inspectie kijken onze specialisten naar de mogelijke oorzaken, en wat hiervoor de oplossingen zouden kunnen zijn. Als u kiest voor professionele bestrijding behandelen wij dus niet alleen het symptoom schimmel, maar ook de onderliggende oorzaak. Zo heeft u een blijvende oplossing.

Schimmel kan zich snel ontwikkelen; binnen 24 tot 48 uur na blootstelling aan vochtige omstandigheden kunnen schimmelsporen beginnen te groeien en zich verspreiden.

Nee, schimmel is niet altijd zichtbaar. Schimmel kan groeien achter wandbekledingen, onder vloeren, of in andere verborgen gebieden. Een muffe geur kan een indicatie zijn van verborgen schimmelgroei.

Terwijl kleine oppervlakkige schimmelproblemen soms door huiseigenaren zelf kunnen worden aangepakt, vereist schimmel diep in de structuur van het pand of in grote hoeveelheden professionele verwijdering om gezondheidsrisico's en verdere verspreiding te voorkomen.

Schimmelgroei kan worden voorkomen door vochtproblemen aan te pakken, goede ventilatie te handhaven, luchtvochtigheid te controleren, en snel te handelen bij waterlekken of overstromingen.

Om opnieuw schimmelvorming in uw woning of bedrijfspand te voorkomen, is het essentieel om de onderliggende oorzaken van vocht en hoge luchtvochtigheid aan te pakken. Hier zijn enkele effectieve strategieën:

 1. Controleer op Lekkages: Inspecteer regelmatig uw dak, pijpleidingen, en andere waterbronnen op lekkages en repareer deze zo snel mogelijk. Zelfs kleine lekkages kunnen op termijn voor aanzienlijke vochtproblemen zorgen.

 2. Verbeter Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers, en wasruimtes. Gebruik afzuigventilatoren die naar buiten ventileren en zorg ervoor dat lucht kan circuleren.

 3. Gebruik een Luchtontvochtiger: In gebieden met hoge luchtvochtigheid of in ruimtes waar vocht een probleem is, kan een luchtontvochtiger helpen om de vochtigheidsniveaus onder controle te houden. Streef naar een relatieve luchtvochtigheid tussen 30% en 50%.

 4. Droog Natte Gebieden Onmiddellijk: Droog eventuele natte gebieden binnen 24-48 uur om schimmelgroei te voorkomen. Dit geldt ook voor vochtigheid na overstromingen, lekkages, of condensatie.

 5. Voorkom Condensatie: Isolatie van koude oppervlakken zoals leidingen, daken, en muren kan condensatie verminderen. Dubbele beglazing op ramen kan ook helpen.

 6. Repareer Externe Waterproblemen: Zorg ervoor dat regenwater weg kan stromen van uw pand. Dit kan betekenen dat u moet zorgen voor een goede drainage rond de fundering, het reinigen van dakgoten en het aanpassen van het landschap om water weg te leiden.

 7. Regelmatig Schoonmaken: Regelmatige schoonmaak van vochtige ruimtes kan schimmelgroei helpen voorkomen. Dit omvat het schoonhouden van douches, tegels, en voegen.

 8. Opslag en Luchtstroom: Bewaar geen spullen op een manier die de luchtstroom beperkt in uw huis. Een goede luchtcirculatie helpt vochtigheid te verminderen en voorkomt schimmelgroei.

 9. Inspecteer en Onderhoud regelmatig: Voer regelmatige inspecties uit op schimmelgevoelige plaatsen. Vroegtijdige identificatie en behandeling van schimmel kunnen verdere verspreiding en schade voorkomen.

 10. Gebruik Schimmelwerende Producten: Overweeg het gebruik van schimmelwerende verven en primers bij het schilderen van muren, vooral in vochtige ruimtes.

Het consequent toepassen van deze maatregelen zal helpen om uw woning of bedrijfspand vrij van schimmel te houden. Als u echter tekenen van schimmel opmerkt, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen voor een grondige inspectie en behandeling, om te verzekeren dat het probleem bij de bron wordt aangepakt.

We begrijpen de noodzaak van een spoedige schimmelbestrijding. Wij proberen dan ook altijd zo snel als mogelijk een inspectie uit te voeren en een behandeling toe te passen. Uiteraard gebeurd dit allemaal in overleg met u als klant.

Schimmelgeuren verwijderen
Lees meer
Zwarte Schimmel verwijderen
Lees meer
Schimmel in de badkamer
Lees meer
Schimmel laten bestrijden en verwijderen
Lees meer