Schimmel­geur verwijderen

SPM ongediertebestrijding: Meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van schimmel bestrijden

Schimmel in huis kan veel meer dan alleen een onaangenaam zicht zijn. De geur die schimmel achterlaat is vaak een aanhoudend probleem dat niet alleen oncomfortabel is, maar ook gezondheidsrisico’s kan vormen. Deze geuren worden veroorzaakt door de metabolische processen van schimmels, waarbij vluchtige organische stoffen (VOC’s) vrijkomen. Deze VOC’s zijn wat die muffe, aardse geur produceren die typisch geassocieerd wordt met vochtige, slecht geventileerde ruimtes.

Schimmelgeur verwijderen door SPM Ongediertebestrijding

Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we dat de strijd tegen schimmel niet alleen een strijd is tegen de zwarte puntjes en vlekken, maar ook een strijd is tegen geurprikkels die worden veroorzaakt door een chemisch proces. Wij willen ten alle tijden effectieve oplossingen bieden om schimmel en de bijbehorende geuren uit uw omgeving te verwijderen, waardoor uw ruimtes fris en veilig blijven.

Nare geur in huis? Schimmel?
Bel direct voor een gratis inspectie, en offerte
013-2084073
Vorige slide
Volgende slide

Waarom Kiezen voor SPM Ongediertebestrijding?

 • Ervaring en Expertise: Wij zijn gespecialiseerd in schimmelbestrijding en bijbehorende geuren. Wij beschikken over een team van experts met diepgaande kennis en ervaring op het gebied van schimmels. In ons team is meer dan 10 jaar aan ervaring aanwezig als het gaat om schimmel bestrijden.
 • Veiligheid voorop: Wij hanteren strikte veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat onze diensten geen risico vormen voor u, uw gezin, huisdieren en onze medewerkers.
 • Maatwerkoplossingen: Wij bieden maatwerk oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke klant, omdat geen enkele situatie hetzelfde is.
 • Snelle en Effectieve Behandeling: Onze bestrijders streven naar snelle en effectieve behandelingen, waardoor de schimmel en geuren snel bestreden zijn.
 • Duidelijke Klantcommunicatie: Bij SPM Ongediertebestrijding hechten we waarde aan transparante communicatie met onze klanten. Onze specialisten houden van eerlijkheid en duidelijkheid, van ons krijgt u dan ook altijd een eerlijk advies en duidelijke prijzen.
 • Klanttevredenheid en Betrouwbaarheid: Onze toewijding aan klanttevredenheid en betrouwbaarheid is de kern van onze dienstverlening, met een bewezen staat van dienst in succesvolle schimmelbestrijding.
 • Onze Belofte: Bij SPM Ongediertebestrijding beloven we niet alleen schimmelgeuren te verwijderen, maar ook om uw ruimtes gezond en leefbaar te houden.
 • All-In TarievenOnze klanten kennen ons niet anders. Duidelijkheid in alles wat wij doen. Vrijblijvende offertes, Géén Voorrijkosten, ook bij schimmelgeuren verwijderen.

Laat uw schimmel en schimmelgeuren verwijderen

Hoe herkent u Schimmelgeur?

Een schimmelgeur herkennen is cruciaal voor een tijdige aanpak en verwijdering van schimmel. Schimmelgeur is vaak het eerste teken dat er een verborgen schimmelprobleem in uw huis of kantoor aanwezig is. Hier zijn enkele tips om deze kenmerkende geur te identificeren:

Kenmerken van Schimmelgeur

Schimmelgeur is meestal muf en doordringend. Het kan vaak worden beschreven als een ‘aardse’ of ‘rottende’ geur die sterk lijkt op de geur van natte sokken of rot hout. Deze geur is niet alleen onaangenaam, maar kan ook een indicator zijn van potentieel gevaarlijke schimmelgroei ergens in uw ruimte.

Veelvoorkomende Gebieden

Schimmelgeur kan het sterkst zijn in gebieden waar vocht zich ophoopt, zoals in kelders, badkamers, keukens, rond ramen, en in kruipruimtes. Het inspecteren van deze gebieden op tekenen van vocht en schimmel kan helpen bij het lokaliseren van de bron van de geur.

Gevoeligheid en Gezondheidseffecten

Sommige mensen zijn gevoeliger voor schimmelgeuren dan anderen, vooral diegenen met ademhalingsproblemen of allergieën. Langdurige blootstelling aan schimmelgeur kan gezondheidsproblemen veroorzaken zoals hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden, neusverstopping, keelirritatie, en zelfs verergering van astma.

Wat te doen bij Schimmelgeur herkennen?

Als u een schimmelgeur in huis heeft, is het belangrijk om actie te ondernemen om de bron van de geur te identificeren en te verwijderen. Dit kan betekenen dat u professionele hulp moet inschakelen om een inspectie en bijbehorende schimmelverwijdering uit te voeren. SPM Ongediertebestrijding biedt deskundige inspectie- en verwijderingsdiensten die niet alleen de schimmel aanpakken, maar ook de aanhoudende geuren die ze veroorzaken.

Vorige slide
Volgende slide
Schimmel aangetroffen?
Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan
013-2084073
Vorige slide
Volgende slide

Oorzaken van Schimmelgeuren

De vorming van schimmel en de bijbehorende geuren in huizen en gebouwen is voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van vocht. Er zijn verschillende bronnen van vocht die kunnen leiden tot schimmelgroei, waaronder:

 • Lekkages: Waterlekken van daken, ramen, deuren, of leidingen kunnen onopgemerkt blijven tot schimmelvorming zichtbaar wordt.
 • Condensatie: In ruimtes met hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en keukens, kan condensatie op muren en plafonds schimmelgroei bevorderen.
 • Slechte ventilatie: Onvoldoende luchtstroom in een gebouw kan vochtige lucht binnenshuis houden en de ideale omstandigheden voor schimmelgroei creëren.
 • Overstromingen: Na een overstroming is het essentieel om snel te handelen en alle betrokken materialen grondig te drogen om schimmelvorming te voorkomen.
 • Bouwmaterialen: Bepaalde materialen, zoals gipsplaat, tapijt, en isolatie, kunnen vocht vasthouden en dienen als voedingsbodem voor schimmel.
 

Het voorkomen van schimmelvorming vereist een proactieve aanpak om deze vochtbronnen aan te pakken. Regelmatig onderhoud en inspectie van gebouwen kunnen helpen bij het identificeren en elimineren van potentiële risico’s op schimmelgroei. Daarnaast is het verbeteren van de ventilatie en het beheersen van de luchtvochtigheid binnen cruciaal om een gezond binnenklimaat te handhaven. Zonder het aanpakken van een onderliggend probleem zal schimmel altijd terug kunnen keren. Laat daarom schimmelgeur verwijderen over aan de professionals van SPM ongediertebestrijding. Wij pakken niet alleen de geur aan, maar ook de oorzaak.

Hoe wij een muffe schimmelgeur verwijderen

De Kracht van Ozon

SPM Ongediertebestrijding gebruikt ozon als een van de meest krachtige middelen in onze strijd tegen schimmelgeuren. Ozon, een sterk oxidatiemiddel, heeft het unieke vermogen om geuren te neutraliseren en te vernietigen door de chemische structuur van geur veroorzakende moleculen te oxideren. Dit proces elimineert effectief schimmelgeuren bij de bron.

Professionele Ozonbehandeling

Onze gespecialiseerde ozonbehandelingen worden uitgevoerd door ervaren professionals die zorgvuldig te werk gaan om de veiligheid en effectiviteit van elke behandeling te garanderen. Voordat een behandeling begint, wordt de ruimte grondig geïnspecteerd en voorbereid. Belangrijk is dat de ruimte volledig ontruimd moet zijn. Na de behandeling moet er een grondige ventilatie plaatsvinden om de omzetting van resterend ozon in zuurstof te garanderen, hierdoor wordt de ruimte weer veilig voor gebruik. Ozon behandelingen zoals SPM ongediertebestrijding toepast worden ook gebruikt als desinfectie bij bacteriële en virus besmettingen.

Vorige slide
Volgende slide

Schimmelgeur is doorgaans een muffe, vochtige lucht die vaak beschreven wordt als aards of bedompt. Deze geur wordt geassocieerd met vochtige of natte ruimtes waar schimmels en meeldauw floreren. De geur kan variëren van subtiel tot zeer sterk, afhankelijk van de mate van schimmelgroei en de omstandigheden in de ruimte. Vaak wordt de geur vergeleken met die van nat karton, natte sokken, of rot hout, wat allemaal indicaties zijn van een mogelijke schimmelprobleem. Deze geur wordt sterker in slecht geventileerde ruimtes en kan een aanwijzing zijn dat er een grondige inspectie en mogelijk schimmelverwijdering nodig is.

De kosten van een muffe schimmelgeur verwijderen kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals of de schimmel al is verwijderd, de omvang van de schimmelbesmetting, de locatie van de schimmel (bijvoorbeeld of het zich in een gemakkelijk toegankelijke ruimte bevindt of achter muren), het soort materialen dat is aangetast, en de methoden die nodig zijn voor effectieve verwijdering en preventie.

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan. Een grondige evaluatie en een duidelijk actieplan zijn essentieel om het probleem effectief aan te pakken en de schimmelgeuren te verwijderen.

Ons werkgebied is behoorlijk ruim, en bestrijkt dan ook een groot gedeelte van Brabant. Maar we kunnen helaas niet overal schimmel bestrijden. Wilt u meer weten over ons werkgebied, dan raden wij u aan om te kijken op de pagina over ons werkgebied.

Nee, het is helaas niet mogelijk om in de woning aanwezig te zijn als wij schimmelgeur verwijderen. Met de specialistische behandelingen zoals uitgevoerd door SPM ongediertebestrijding zijn nogal wat gezondheidsrisico's gemoeid. U moet ook ten allen tijden de aanwijzingen van de bestrijdingstechnicus opvolgen voor uw eigen gezondheid.

De tijd die je uit een woning moet blijven tijdens en na een ozonbehandeling hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de gebruikte ozonconcentratie en de duur van de behandeling. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 1. Tijdens de behandeling: De woning moet volledig ontruimd zijn gedurende de gehele duur van de ozonbehandeling. Dit is omdat ozon in hoge concentraties schadelijk kan zijn voor mensen, huisdieren en zelfs planten.

 2. Na de behandeling: Het is gebruikelijk om de woning nog 1 tot 2 uur na het uitschakelen van de ozongenerator te vermijden. Dit geeft het ozon de tijd om terug te vervallen naar zuurstof, wat normaal gesproken gebeurt door een natuurlijk vervalproces. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de specificaties van de ozongenerator en de grootte van de behandelde ruimte.

 3. Ventilatie: Na de wachttijd is het belangrijk om de ruimte grondig te ventileren door ramen en deuren te openen om frisse lucht binnen te laten. Dit helpt om eventueel resterend ozon sneller te verdrijven. Door zorgvuldig te ventileren en voldoende tijd te geven voor de ozonafbraak, kun je de veiligheid in de behandelde ruimte waarborgen.

Het is essentieel om de aanwijzingen van de bestrijdingstechnicus nauwgezet te volgen. Dit voor uw eigen gezondheid.

Dit is een goede en belangrijke vraag. Tijdens de behandelingen tegen schimmelgeuren kunt u niet in de woning zijn, dit geldt ook voor huisdieren. Daarnaast is het verstandig om planten ook te verwijderen uit de woning.

Behandelingen zoals SPM ongediertebestrijding toepast hebben helaas een behoorlijk effect op levende wezens en kunnen zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Ja, schimmelgeur kan potentieel gevaarlijk zijn voor de gezondheid, vooral voor mensen die reeds bestaande ademhalingsproblemen hebben zoals astma of allergieën. De geur zelf komt van vluchtige organische stoffen (VOC's) die worden geproduceerd als bijproducten van de schimmelgroei. Deze VOC's kunnen de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor aanzienlijk verminderen en verschillende gezondheidsklachten veroorzaken.

Tekenen van schimmelproblemen omvatten zichtbare schimmelgroei, die kan variëren in kleur, een muffe geur, vochtige plekken op muren of plafonds, en eventuele gezondheidssymptomen zoals allergieën of ademhalingsproblemen bij de bewoners.

Schimmel kan zich snel ontwikkelen; binnen 24 tot 48 uur na blootstelling aan vochtige omstandigheden kunnen schimmelsporen beginnen te groeien en zich verspreiden.

Nee, schimmel is niet altijd zichtbaar. Schimmel kan groeien achter wandbekledingen, onder vloeren, of in andere verborgen gebieden. Een muffe geur kan een indicatie zijn van verborgen schimmelgroei. Laat schimmelgeur verwijderen over aan SPM ongediertebestrijding, wij pakken ook de oorzaak aan van de schimmelgeur.

Schimmelgroei kan worden voorkomen door vochtproblemen aan te pakken, goede ventilatie te handhaven, luchtvochtigheid te controleren, en snel te handelen bij waterlekken of overstromingen.

Om opnieuw schimmelvorming in uw woning of bedrijfspand te voorkomen, is het essentieel om de onderliggende oorzaken van vocht en hoge luchtvochtigheid aan te pakken. Hier zijn enkele effectieve strategieën:

 1. Controleer op Lekkages: Inspecteer regelmatig uw dak, pijpleidingen, en andere waterbronnen op lekkages en repareer deze zo snel mogelijk. Zelfs kleine lekkages kunnen op termijn voor aanzienlijke vochtproblemen zorgen.

 2. Verbeter Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers, en wasruimtes. Gebruik afzuigventilatoren die naar buiten ventileren en zorg ervoor dat lucht kan circuleren.

 3. Gebruik een Luchtontvochtiger: In gebieden met hoge luchtvochtigheid of in ruimtes waar vocht een probleem is, kan een luchtontvochtiger helpen om de vochtigheidsniveaus onder controle te houden. Streef naar een relatieve luchtvochtigheid tussen 30% en 50%.

 4. Droog Natte Gebieden Onmiddellijk: Droog eventuele natte gebieden binnen 24-48 uur om schimmelgroei te voorkomen. Dit geldt ook voor vochtigheid na overstromingen, lekkages, of condensatie.

 5. Voorkom Condensatie: Isolatie van koude oppervlakken zoals leidingen, daken, en muren kan condensatie verminderen. Dubbele beglazing op ramen kan ook helpen.

 6. Repareer Externe Waterproblemen: Zorg ervoor dat regenwater weg kan stromen van uw pand. Dit kan betekenen dat u moet zorgen voor een goede drainage rond de fundering, het reinigen van dakgoten en het aanpassen van het landschap om water weg te leiden.

 7. Regelmatig Schoonmaken: Regelmatige schoonmaak van vochtige ruimtes kan schimmelgroei helpen voorkomen. Dit omvat het schoonhouden van douches, tegels, en voegen.

 8. Opslag en Luchtstroom: Bewaar geen spullen op een manier die de luchtstroom beperkt in uw huis. Een goede luchtcirculatie helpt vochtigheid te verminderen en voorkomt schimmelgroei.

 9. Inspecteer en Onderhoud regelmatig: Voer regelmatige inspecties uit op schimmelgevoelige plaatsen. Vroegtijdige identificatie en behandeling van schimmel kunnen verdere verspreiding en schade voorkomen.

 10. Gebruik Schimmelwerende Producten: Overweeg het gebruik van schimmelwerende verven en primers bij het schilderen van muren, vooral in vochtige ruimtes.

Het consequent toepassen van deze maatregelen zal helpen om uw woning of bedrijfspand vrij van schimmel te houden. Als u echter tekenen van schimmel opmerkt, kan het verstandig zijn om een professional in te schakelen voor een grondige inspectie en behandeling, om te verzekeren dat het probleem bij de bron wordt aangepakt.

We begrijpen de noodzaak van een spoedige schimmelbestrijding. Wij proberen dan ook altijd zo snel als mogelijk een inspectie uit te voeren en een behandeling toe te passen. Uiteraard gebeurd dit allemaal in overleg met u als klant.

De kosten van schimmelbestrijding kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de schimmelbesmetting, de locatie van de schimmel (bijvoorbeeld of het zich in een gemakkelijk toegankelijke ruimte bevindt of achter muren), het soort materialen dat is aangetast, en de methoden die nodig zijn voor effectieve verwijdering en preventie.

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan. Een grondige evaluatie en een duidelijk actieplan zijn essentieel om het probleem effectief aan te pakken en toekomstige schimmelgroei te voorkomen.

Schimmel in de badkamer
Lees meer
Zwarte schimmel verwijderen
Lees meer
Laat uw zwam bestrijden en verwijderen
Lees meer
Laat uw schimmel bestrijden en verwijderen
Lees meer