Kennisbank

SPM ongediertebestrijding: Meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van ongediertebestrijding

Wespen in de Tuin: Tips voor Preventie en Beheer

Inhoud

Wespen zijn veelvoorkomende insecten die vaak in tuinen te vinden zijn, vooral tijdens warme zomermaanden. Hoewel wespen een belangrijke rol spelen in de natuur als bestrijders van andere insecten, kunnen ze ook overlast veroorzaken en kunnen wespensteken pijnlijk zijn. In dit uitgebreide artikel bespreken we enkele tips voor het voorkomen en beheren van wespen in de tuin, evenals een toevoeging over planten die wespen juist aantrekken.

Vorige slide
Volgende slide

Begrijp het Gedrag van Wespen

Het is nuttig om meer te weten te komen over het gedrag van wespen om effectiever met ze om te gaan. Wespen zijn sociaal ingestelde insecten die kolonies vormen in nesten. Ze zijn vooral actief tijdens de warmste uren van de dag en worden aangetrokken door zoet voedsel en drankjes.

Vermijd Overbodige Voedselbronnen

Een van de beste manieren om wespen uit de tuin te weren, is door voedselbronnen te minimaliseren. Dek voedsel en drankjes af wanneer ze buiten worden geserveerd en houd afvalbakken goed gesloten. Vermijd het achterlaten van rijp fruit op bomen of op de grond, aangezien dit wespen aantrekt.

Maak Gebruik van Wespenvalletjes

Wespenvalletjes zijn handige apparaten die wespen lokken en vangen zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Zeker bij wespen in de tuin zijn wespenvallen erg handig. Ze kunnen eenvoudig worden opgehangen in de tuin en helpen wespenpopulaties onder controle te houden. Men kan deze simpel zelf maken met bijvoorbeeld een fles, of men kan de wespenvallen kant en klaar kopen via bijvoorbeeld een webshop zoals bestrijdingsproducten.nl

Creëer Afleiding voor Wespen

Door afleiding te creëren voor wespen kunnen ze worden weggehouden van gebieden waar mensen zich bevinden. Plaats bijvoorbeeld een schaal met zoetigheid op een afgelegen locatie in de tuin om wespen weg te lokken van plekken waar mensen zich bevinden.

Wees Voorzichtig bij het Verwijderen van Nesten

Als er wespen in de tuin worden gezien, betekend dit nog niet altijd dat er een wespennest is. Gaan de wespen op een specifieke plek in en uit, dan kan er een wespennest zitten. Als er een wespennest in de tuin wordt gevonden, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen ervan. Probeer nooit een wespennest zelf te verwijderen, omdat dit tot wespenaanvallen kan leiden. Schakel in plaats daarvan een professionele ongediertebestrijder in om het nest veilig te laten verwijderen. Bel bijvoorbeeld SPM ongediertebestrijding via 013-2084073

Plant Wespenafstotende Planten

Sommige planten hebben eigenschappen die wespen afstoten. Voorbeelden hiervan zijn munt, basilicum, goudsbloemen en citroengras. Door deze planten in de tuin te planten, kunt u helpen wespen op afstand te houden.

Gebruik Geuren om Wespen te Verjagen

Wespen hebben een hekel aan bepaalde geuren, zoals citroen, kruidnagel, pepermunt en eucalyptus. Maak gebruik van deze geuren door bijvoorbeeld citroenschillen, kruidnagels of pepermuntolie te verspreiden in gebieden waar wespen overlast veroorzaken.

Neem vandaag nog contact op voor een afspraak

Planten die Wespen Aantrekken

Naast het vermijden van planten die wespen afstoten, zijn er ook planten die wespen aantrekken. Deze planten kunnen nuttig zijn in de tuin, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat ze wespen kunnen aantrekken. Enkele voorbeelden van planten die wespen aantrekken zijn:

  • Lavendel: Deze geurige plant trekt niet alleen wespen aan, maar ook bijen en vlinders. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de mooie paarse bloemen en de aangename geur.

  • Tijm: Deze kruidachtige plant heeft kleine bloemen die wespen aantrekken. Tijm is een veelzijdig kruid dat gebruikt kan worden in koken en heeft ook antibacteriële eigenschappen.

  • Venkel: De gele bloemen van venkel zijn aantrekkelijk voor wespen, bijen en andere bestuivende insecten. Venkel is ook een eetbare plant en wordt vaak gebruikt in salades en andere gerechten.

  • Valeriaan: Deze plant produceert clusters van kleine witte bloemen die wespen aantrekken. Valeriaan staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen en wordt soms gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel.

  • Appel- en Perenbomen: De bloesems van appel- en perenbomen zijn aantrekkelijk voor wespen en andere bestuivers. Hoewel deze bomen prachtige bloemen produceren en heerlijk fruit voortbrengen, moeten ze worden geplaatst op een strategische locatie weg van zitplaatsen en speelgebieden in de tuin.

Door rekening te houden met de planten die wespen aantrekken en deze op een verstandige manier in de tuin te plaatsen, kunt u genieten van een gevarieerde en bloeiende tuin terwijl u tegelijkertijd de overlast van wespen minimaliseert.

Wespen zijn nuttige insecten, maar kunnen ook overlast veroorzaken in de tuin. Door gebruik te maken van preventieve maatregelen, bewust te zijn van wespenaantrekkelijke omstandigheden en strategisch planten te kiezen, kunt u de overlast van wespen in uw tuin minimaliseren en een harmonieuze omgeving creëren voor zowel mens als natuur.

Bel voor een afspraak
013-2084073
Voorkom verdere overlast
100% garantie op wespen bestrijden
Vorige slide
Volgende slide

Wespen in de tuin en wespen­bestrijding nodig?

Op zoek naar professionele wespenbestrijding? Bij SPM Ongediertebestrijding staan wij paraat voor wespenbestrijding, uw wespenprobleem gaat snel en effectief opgelost worden. Onze gecertificeerde experts gebruiken veilige methoden en geavanceerde technologie om wespen te bestrijden en nesten te verwijderen. Wij begrijpen de urgentie van een wespvrije omgeving, bel ons direct via 013-2084073. Wacht niet langer met het aanpakken van uw wespenoverlast. Kies voor de professionele wespenbestrijding van SPM Ongediertebestrijding. Maak vandaag nog een afspraak en laat onze experts het werk voor u doen.

Ons werkgebied is behoorlijk ruim, en bestrijkt dan ook een groot gedeelte van Brabant. Maar we kunnen helaas niet overal wespen bestrijden. Wilt u meer weten over ons werkgebied, dan raden wij u aan om te kijken op de pagina over ons werkgebied.

Wespennesten hebben vaak een bolvormige structuur en bevinden zich op beschutte plaatsen, zoals onder dakranden, in bomen of in de grond. Ze zijn gemaakt van een papierachtige substantie. Ook kun je een wespennest herkennen aan het feit dat er wespen bij een opening af en aan vliegen.

Zelf een wespennest verwijderen kan gevaarlijk zijn, vooral als je allergisch bent voor wespensteken. Het wordt sterk aanbevolen om een professionele ongediertebestrijder zoals SPM ongediertebestrijding in te schakelen.

Sluit vuilnisbakken goed af, vermijd open voedselbronnen, dicht openingen in huis af en laat geen zoetigheden onbedekt achter.

Voor de meeste mensen zijn wespensteken slechts pijnlijk, maar voor mensen met allergieën kunnen ze ernstige reacties veroorzaken. Het is belangrijk om een wespenplaag professioneel aan te pakken.

Wij bieden 100% garantie na de wespenbestrijding. Als wespenproblemen binnen het seizoen terugkeren op dezelfde plek, zullen wij zonder extra kosten een nieuwe bestrijding uitvoeren. Wij kunnen helaas geen garantie bieden op de franse veldwesp.

Ja, onze bestrijdingsmiddelen zijn veilig en worden toegepast volgens strikte richtlijnen. Onze experts nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid te waarborgen.

Een veelvoorkomende misvatting is dat wespen en bijen hetzelfde zijn. Wespen zijn agressiever en hun nesten moeten professioneel worden behandeld. Bijen mogen niet bestreden worden.

We begrijpen de noodzaak van een spoedige wespenbestrijding. Wij proberen dan ook altijd zo snel als mogelijk een afspraak te maken en een behandeling uit te voeren. Uiteraard gebeurd dit allemaal in overleg met u als klant.

Ja, wespen kunnen schade aanrichten door nesten in muren of zolders te bouwen. Laat professionele bestrijding voorkomen dat ze binnendringen.

Wespen zijn het meest actief in de zomermaanden. Echter, bij vroege signalen van een nest is het verstandig om eerder in het seizoen een professional in te schakelen.

Hoewel er commerciële wespenbestrijdingsmiddelen beschikbaar zijn, raden we ten zeerste af om zelf wespen te bestrijden vanwege het risico op steken.

In de meeste gevallen mogen bijen niet bestreden worden. Onze ervaring leert dat als men een aantal dagen wacht, een bijen probleem zich vanzelf oplost. Eventueel kan er ook bij extreme overlast een lokale imker gebeld worden. Mocht een imker er niet bij kunnen omdat ze in de spouwmuur zitten en is er na een aantal dagen nog steeds overlast, bel dan onze experts.