Last van bladpootrandwantsen?
Bel direct 013-7610160

Bladpootrandwantsen in huis?
Bel nu 013-7610160

Bladpootrandwants bestrijding Oosterhout

Vreemde beestjes in huis? Zijn het boktorren? Zijn het kakkerlakken? NEE, het zijn bladpootrandwantsen of bladpootwants. Deze insecten worden vaak verward met andere insecten. Met name worden zij verward met de boktor. Maar wij kunnen u nu al gerust stellen, de bladpootrandwants is een insect dat geen schade zal aanrichten in uw woning. Maar vervelend kunnen ze wel zijn, en de stank die ze kunnen verspreiden als u ze plat drukt is ook niet bepaald aangenaam te noemen.

 

Bladpootrandwants

De bladpootrandwants is een relatief nieuw insect in Nederland, ook wel een exoot genoemd. Deze wants is voor het eerst in Nederland gezien in 2007 en is daarom voor de meeste mensen een onbekend beestje. Het insect komt van origine uit Amerika. Een bladpootrandwants is ongeveer 2 centimeter lang, roodbruin van kleur en heeft twee kenmerkende strepen met een witte rand op zijn lijf. Bladpootrandwantsen leven buiten met name van zaden van naaldbomen en verschillende soorten coniferen. In het najaar zoeken ze graag beschutte plekken op om te kunnen overwinteren. Hierbij schuwen zij het dus niet om uw woning binnen te komen. Tenslotte is uw woning een perfecte schuilplaats tegen kou en andere bedreigingen. Hun primaire verdediging ten opzichte van bedreigingen is het afscheiden van een bitter, onwelriekend vocht, maar soms kunnen ze ook juist aangenaam naar appels, bananen of zelfs dennen ruiken. Dit merken we met name als de bladpootrandwants wordt kapot gedrukt. Als de bladpootrandwants ruw wordt behandeld kunnen ze proberen te steken met hun steeksnuit, maar wondjes veroorzaken bij een mens lukt ze amper. De steeksnuit is voornamelijk aanwezig om plantensappen te zuigen en niet om gif te injecteren. De bladpootrandwants is niet eens giftig. Eigenlijk is deze wantsensoort dus behoorlijk onschadelijk, enkel vervelend. Met name in grote getallen kunnen wij ons voorstellen dat u hier wat aan wil laten doen. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen op telefoonnummer 013-7610160. Of laat uzelf terugbellen door een van onze medewerkers.

 

Waarom zie ik de bladpootrandwants?

Bladpootrandwantsen kunnen in het najaar met enkele tientallen en soms met honderden tegelijk uw woning binnen komen om te overwinteren. Hier hebben ze maar een kiertje van 1,5 mm voor nodig of nog kleiner. Zij vinden onze woningen omdat ze zeer gevoelig zijn voor licht, en ze zien onze warme woning dankzij het feit dat ze infraroodstraling zien. Makkelijker kan het dus ook niet zijn om een warme overwinteringsplek te vinden. In huis worden ze met name actiever als de woning verwarmd wordt, en dan trekken ze met name richting onze ramen. Hun interne “klok” geeft hen dan namelijk het gevoel dat het lente is geworden. En wat wil de bladpootrandwants als de lente is aangebroken na een lange winterslaap? Juist, ze willen naar buiten. Massaal trekken ze dan ook door onze woning naar de lichtste plaatsen in de woning en uiteraard richting de ramen in onze woning.

 

 

  ✅ Innovatieve Methode

  ✅ Géén voorrijkosten

  ✅ Laagste prijs garantie

  ✅ All-In prijs

Professionele bladpootrandwants bestrijding

Als u last heeft van bladpootrandwantsen en de stofzuiger is niet voldoende, neem dan direct contact op met onze professionele bestrijders in Oosterhout. Wij doen onze uiterste best om binnen 24 uur ter plaatse te zijn. Wij hanteren een vast laag tarief en berekenen géén voorrijkosten. Neem nu direct contact op via 013-7610160 of laat uzelf terugbellen door de gecertificeerde ongediertebestrijders van SPM ongediertebestrijding.

 

Wat zijn de kosten van een bladpootrandwantsen bestrijding?

Omdat de bladpootrandwants een redelijk nieuw insect is in Nederland, beginnen wij altijd met een inspectie. Tijdens de inspectie kunnen onze gecertificeerde plaagdier technici bepalen of het ook daadwerkelijk gaat om de bladpootrandwants in uw huis, of toch een ander insect. Tevens kunnen onze professionals u dan reeds voorzien van een aantal tips omtrent een eventuele bestrijding of wering. Wij van SPM ongediertebestrijding houden van duidelijkheid en eerlijkheid. Wij rekenen daarom altijd een vast laag tarief voor onze bestrijdingen en berekenen géén voorrijkosten. Onze prijs is ten alle tijden een all-in prijs. Kortom géén nare verrassingen achteraf. Hoeveel een bestrijding in uw geval zou kosten hangt met name af van de ernst van uw probleem en de verspreiding hiervan. Dankzij onze innovatieve methodes kunnen wij u wellicht al helpen met uw overlast voor slechts 149,95.  Woont u in Oosterhout en heeft u in ruime mate overlast van bladpootrandwantsen in huis en wilt u meer weten over onze prijzen of onze laagste prijsgarantie, neem dan vrijblijvend contact op met SPM ongediertebestrijding, wij helpen u graag.

 

Neem nu contact op voor een inspectie

 

Hoe voorkomt u dat bladpootrandwantsen naar binnen komen?

Het is heel lastig om ze geheel buiten een woning te houden. Tenslotte is het een klein en sterk insect dat zich niet zomaar laat tegenhouden in zijn zoektocht naar een veilige plek om te overwinteren. Toch kunt u het een en ander doen om dit insect zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Denk hierbij aan het plaatsen van horren, zodat ze niet binnenkomen via ramen of deuren. Dicht ook zeker grote naden en kieren af, want dit is de ingang bij voorkeur voor de bladpootrandwants. Merkt u dat dit niet voldoende is geweest om ze buiten te houden, kunt u altijd de stofzuiger pakken om een enkel exemplaar te verwijderen. Gaat het om grotere aantallen, kunt u altijd SPM ongediertebestrijding bellen voor een inspectie via telefoonnummer 013-7610160, wij kunnen u dan voorzien van het juiste advies.

 

Verwarring met andere insecten

De bladpootrandwants komt steeds vaker onze woningen binnengedrongen. Omdat het een relatief onbekend insect is, wordt deze vaak verward met andere insecten. Met name de boktor wordt nog weleens geopperd door mensen die de bladpootrandwants in huis hebben gekregen. Maar we kunnen u gerust stellen, want in tegenstelling tot de boktor is dit insect onschadelijk voor de constructie van de woning. Bent u bang dat het toch een boktor is? Bel dan met 013-7610160, onze medewerkers staan u graag te woord om u uitleg te geven over de mogelijkheden die wij bieden.

 

Herkennen van een bladpootrandwants

De bladpootrandwants is een insect uit de familie van de wantsen. Wantsen behoren net als cicaden en luizen tot de snavelinsecten. Zij hebben allen een steeksnuit waarmee ze planten of andere insecten, dieren aan kunnen prikken om sappen op te zuigen. De bladpootrandwants is een relatief grote wants (tot wel 2 cm groot) en een exoot. Ze hebben een zwarte kop, rode ogen en er loopt een donkerrode streep over de kop. De oranje rode antennen zijn ongeveer 15 mm lang. Het rugschild is donkerrood met in het midden geel met zwarte vlekken. Het schildje, dat driehoekje aan het rugschild, is relatief klein en donkerrood. Verder is het lichaam rood-oranje. Op het harde deel van de voorvleugel zitten opvallende witte strepen, het zachte deel is doorzichtig bruin. De halfverharde voorvleugel is een van de kenmerken van wantsen, het puntje is altijd vliezig en doorzichtig. De randen van het achterlijf van de bladpootrandwants zijn zwart en wit-geel geblokt. De naam “bladpoot” komt door de vorm van de achterpoten: de bovenkant van het onderbeen lijkt op een blad.

Bladpootrandwantsen? Bel 0000000 !

"Prettige ervaring, snel geholpen"

Miriam

"Naast houtworm hadden we door een lekkage ook een schimmel gekregen, dit werd snel opgepakt en allemaal verholpen"

Peter uit Breda

"Op korte termijn zijn wij geholpen met het bestrijden van Boktor. Een snelle service indien nodig. Complimenten"

Karin uit Heesch