Hoornaar bestrijden

SPM ongediertebestrijding: Hoornaarbestrijding door Experts

Heb je last van hoornaars in de omgeving? Maak je geen zorgen! SPM Ongediertebestrijding staat klaar om je te helpen met hoornaar bestrijden. Hoornaars kunnen een bedreiging vormen voor uw huis of bedrijf en het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere overlast te voorkomen.

Hoornaar bestrijden

Hoornaars behoren tot de wespenfamilie en staan bekend om hun agressieve gedrag wanneer ze zich bedreigd voelen. Met hun indrukwekkende grootte en krachtige steek, kunnen hoornaars gevaarlijk zijn voor zowel mensen als huisdieren. Bovendien kunnen hoornaars grote nesten bouwen, vaak in holle bomen, spouwmuren of zelfs in de grond.

Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we de urgentie van het effectief bestrijden van hoornaars. Ons team van ervaren professionals staat paraat om je te helpen bij het veilig en efficiënt verwijderen van hoornaarsnesten, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken en bestrijdingsmiddelen.

Vorige slide
Volgende slide
Neem vandaag nog contact op via 013-2084073 of laat uzelf terugbellen

Risico’s van Hoornaars

Hoewel hoornaars een belangrijke rol spelen in het ecosysteem, kunnen ze in de buurt van menselijke bewoning voor problemen zorgen. Hun krachtige steek kan leiden tot pijnlijke reacties en allergische reacties bij gevoelige individuen. Bovendien kunnen hoornaars agressief worden als ze zich bedreigd voelen, wat kan leiden tot onveilige situaties voor jezelf, je gezin en de huisdieren. Hoornaar bestrijden laat je daarom over aan SPM ongediertebestrijding

Onze Professionele Aanpak

Bij SPM Ongediertebestrijding begrijpen we de urgentie van het effectief bestrijden van hoornaars. Ons team van ervaren professionals staat klaar om je te helpen bij het veilig en efficiënt verwijderen van hoornaar nesten. We maken gebruik van geavanceerde technieken en veilige bestrijdingsmiddelen om een snelle en duurzame oplossing te bieden voor uw hoornaarsprobleem.

Ons Stappenplan

 1. Inspectie: Onze experts voeren een inspectie uit om de omvang en aanvliegroute van het hoornaarsnest te bepalen.
 2. Bestrijding: Na de inspectie gaan we over tot actie en gebruiken we geavanceerde bestrijdingsmethoden om het nest te elimineren.
 3. Preventie: We geven advies over preventieve maatregelen om toekomstige hoornaarsproblemen te voorkomen.

Waarom Kiezen voor SPM Ongediertebestrijding?

 • Ervaring en Expertise: Wij zijn gespecialiseerd in wespenbestrijding en beschikken over een team van experts met diepgaande kennis en ervaring op het gebied van hoornaar bestrijding. In ons team is meer dan 10 jaar aan ervaring aanwezig als het gaat om hoornaar bestrijden.
 • Veiligheid voorop: Wij hanteren strikte veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat onze diensten geen risico vormen voor jou, je gezin, huisdieren en onze medewerkers.
 • Maatwerkoplossingen: Wij bieden maatwerk oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke klant, omdat geen enkele situatie hetzelfde is.
 • Snelle en Effectieve Behandeling: Onze bestrijders streven naar snelle en effectieve behandelingen, waardoor de overlast door wespen snel tot het verleden hoort.
 • 100% Garantie: Onze toewijding aan klanttevredenheid wordt weerspiegeld in onze garantie op het geleverde werk. Wij bieden op de bestrijding van gewone wespen, duitse wespen en hoornaars 100% garantie.
 • All-Inclusive prijzen: Bij SPM Ongediertebestrijding hechten we waarde aan transparante communicatie met onze klanten. Wij rekenen géén voorrijkosten of andere bijkomende tarieven. Een echt All-Inclusive Tarief
 • Klanttevredenheid en Betrouwbaarheid: Onze toewijding aan klanttevredenheid en betrouwbaarheid is de kern van onze dienstverlening, met een bewezen staat van dienst in succesvolle wespenbestrijding.

Wespen bestrijden

Bestrijden van een nest
79,95 inclusief btw
 • Vast laag tarief
 • Géén voorrijkosten
 • Laagste prijs garantie
 • All inclusive prijs
 • 100% garantie

Hoornaar bestrijden

Bestrijding van een nest
79,95 inclusief btw
 • Vast laag tarief
 • Géén voorrijkosten
 • Laagste prijs garantie
 • All inclusive prijs
 • 100% garantie
Populair

Extra wespennest

Ieder extra wespennest
27,95 inclusief btw
 • Vast laag tarief
 • Géén voorrijkosten
 • Laagste prijs garantie
 • All inclusive prijs
 • 100% garantie
Bel voor een afspraak
013-2084073
Voorkom verdere overlast
100% garantie op hoornaar bestrijden
Vorige slide
Volgende slide

Professioneel Hoornaar bestrijden

Wacht niet langer als je last hebt van hoornaars. Neem vandaag nog contact op met SPM Ongediertebestrijding voor een snelle en professionele oplossing. Ons team staat voor je klaar om je te helpen bij het bestrijden van hoornaar nesten. Hoornaars kunnen een serieuze bedreiging vormen voor huis en gezin. Laat het niet zover komen en neem tijdig actie en laat hoornaar bestrijden over aan de specialisten van SPM Ongediertebestrijding. Wij zorgen voor een veilige en doeltreffende oplossing.

Ons werkgebied is behoorlijk ruim, en bestrijkt dan ook een groot gedeelte van Brabant. Maar we kunnen helaas niet overal wespen bestrijden. Wilt u meer weten over ons werkgebied, dan raden wij u aan om te kijken op de pagina over ons werkgebied.

Het herkennen van een hoornaarsnest kan enigszins lastig zijn, maar er zijn enkele kenmerken die kunnen helpen bij de identificatie:

 1. Grootte: Hoornaarsnesten zijn over het algemeen groter dan die van andere wespensoorten. Ze kunnen variëren in grootte, maar kunnen uiteindelijk zo groot worden als een voetbal.

 2. Locatie: Hoornaarsnesten worden vaak gevonden in bomen, struiken, onder dakranden, in spouwmuren, zolders, schuren of in de grond. Ze hebben de neiging om beschutte en afgelegen locaties te verkiezen.

 3. Structuur: De structuur van een hoornaarsnest lijkt op die van een papieren bal. Het nest is gemaakt van een papierachtige substantie, die wordt gemaakt door de hoornaars door het kauwen van houtvezels en speeksel.

 4. Activiteit: Hoornaars zijn over het algemeen minder agressief dan andere wespensoorten, maar als u merkt dat er grote hoornaars in de buurt zijn die druk in en uit een bepaalde locatie vliegen, kan dit wijzen op de aanwezigheid van een nest in de buurt.

 5. Geluid: Hoornaars maken soms een zoemend geluid rond hun nest, vooral als ze verstoord of geïrriteerd zijn.

Als u denkt dat u een hoornaarsnest heeft gevonden, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en professionele hulp in te schakelen voor de verwijdering ervan. Hoornaars kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen, en een poging om het nest zelf te verwijderen kan leiden tot steken en mogelijke gezondheidsrisico's.

Het is over het algemeen niet veilig om zelf een hoornaarsnest te verwijderen, vooral als het nest groot is of op een moeilijk bereikbare locatie zoals in de grond, op zolders of in spouwmuren. Hoornaars kunnen agressief worden en meerdere keren steken als ze zich bedreigd voelen, wat kan leiden tot pijnlijke steken en zelfs allergische reacties bij sommige mensen.

Bovendien kunnen pogingen om een hoornaarsnest te verwijderen zonder de juiste beschermende uitrusting en expertise, resulteren in verstoring van de nestbewoners en mogelijk verdere schade aan eigendommen of letsel aan uzelf.

Het is altijd het veiligst om professionele hulp in te roepen van SPM ongediertebestrijding om een hoornaarsnest te verwijderen. Wij beschikken over de juiste kennis, uitrusting en veiligheidsmaatregelen om de klus veilig en effectief te klaren, en kunnen ervoor zorgen dat het nest op een verantwoorde manier wordt verwijderd zonder verdere schade of risico's.

 

Wilt u meer weten over wespenbestrijding, kijk dan zeker eens op onze pagina over wespenbestrijding.

Om hoornaars te voorkomen, kunt u verschillende preventieve maatregelen nemen:

 1. Inspectie van de omgeving: Controleer regelmatig uw huis en tuin op tekenen van hoornaarsnesten, vooral in het voorjaar en de zomer wanneer ze actiever zijn.

 2. Afdichten van openingen: Repareer scheuren, kieren en andere openingen in muren, daken en ramen om hoornaars te voorkomen dat ze naar binnen komen en nestelen.

 3. Afvalbeheer: Zorg ervoor dat vuilnisbakken goed worden afgesloten en dat afval regelmatig wordt verwijderd om hoornaars aangetrokken tot voedselbronnen te vermijden.

 4. Vermijd zoetstoffen: Hoornaars worden aangetrokken door zoetigheden zoals fruitsap en limonade, dus vermijd het achterlaten van open containers met zoet voedsel buiten.

 5. Tuinonderhoud: Houd de vegetatie rond uw huis goed onderhouden en verwijder rottend fruit, gevallen bladeren en andere organische materialen die hoornaars kunnen aantrekken.

 6. Gebruik van horren: Installeer horren op ramen en deuren om hoornaars en andere insecten buiten te houden.

 7. Gebruik van lokvallen: Plaats lokvallen op strategische locaties om hoornaars weg te lokken van uw huis en tuin.

Door deze preventieve maatregelen te nemen, kunt u de kans verkleinen dat hoornaars zich in uw omgeving nestelen en problemen veroorzaken. Als u toch een hoornaarsnest ontdekt, is het raadzaam om professionele hulp in te roepen om het veilig te verwijderen.

Een hoornaarsteek kan potentieel gevaarlijk zijn, vooral voor mensen die allergisch zijn voor insectensteken. Hoewel hoornaarsteken over het algemeen minder pijnlijk zijn dan bijen- of wespensteken vanwege de grotere naald van de hoornaar, kan de steek ernstige allergische reacties veroorzaken bij gevoelige personen. Deze reacties kunnen variëren van lokale zwelling, roodheid en pijn op de steekplaats tot meer ernstige symptomen zoals ademhalingsproblemen, duizeligheid, flauwvallen en zelfs anafylactische shock in zeldzame gevallen.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn in de buurt van hoornaars en om te weten hoe u moet handelen in geval van een steek. Mensen die weten dat ze allergisch zijn voor insectensteken, moeten altijd een noodplan hebben en indien nodig direct medische hulp zoeken na een steek. Voor de meeste mensen zijn hoornaarsteken echter niet levensbedreigend en veroorzaken ze alleen tijdelijke ongemakken en symptomen.

Wij bieden 100% garantie na de bestrijding. Als wespenproblemen binnen het seizoen terugkeren op dezelfde plek, zullen wij zonder extra kosten een nieuwe bestrijding uitvoeren. Wij kunnen helaas geen garantie bieden op de franse veldwesp.

Ja, onze bestrijdingsmiddelen zijn veilig en worden toegepast volgens strikte richtlijnen. Onze experts nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid te waarborgen.

Een veelvoorkomende misvatting is dat wespen en bijen hetzelfde zijn. Wespen zijn agressiever en hun nesten moeten professioneel worden behandeld. Bijen mogen niet bestreden worden.

We begrijpen de noodzaak van een spoedige wespenbestrijding. Wij proberen dan ook altijd zo snel als mogelijk een afspraak te maken en een behandeling uit te voeren. Uiteraard gebeurd dit allemaal in overleg met u als klant.

Mogelijke problemen die hoornaars in huis kunnen veroorzaken, zijn onder meer:

 1. Schade aan isolatiemateriaal: Hoornaars kunnen isolatiemateriaal in muren of plafonds beschadigen door er nesten in te bouwen of door het materiaal te verwijderen om ruimte te maken voor hun nest.

 2. Vervuiling: Nesten van hoornaars kunnen leiden tot vervuiling van oppervlakken rond het nest, zoals muren, plafonds en ramen, door de aanwezigheid van uitwerpselen, voedselresten en andere afvalstoffen.

 3. Angst en ongemak: De aanwezigheid van hoornaars in huis kan angst en ongemak veroorzaken bij bewoners, vooral als ze zich dicht bij woonruimtes bevinden. Dit kan leiden tot verminderd gebruik van de betreffende ruimtes en verstoring van dagelijkse activiteiten.

Hoewel hoornaars in huis enige overlast kunnen veroorzaken, kan het belangrijkste probleem de potentiële dreiging zijn die ze vormen voor bewoners, vooral als er mensen in huis zijn die allergisch zijn voor hoornaarsteken. In dergelijke gevallen is het essentieel om professionele hulp in te roepen om het nest veilig te verwijderen en verdere problemen te voorkomen.

Wespen en dus ook hoornaars zijn het meest actief in de zomermaanden. Echter, bij vroege signalen van een nest is het verstandig om eerder in het seizoen een professional in te schakelen.

Hoewel er commerciële wespenbestrijdingsmiddelen beschikbaar zijn, raden we ten zeerste af om zelf wespen te bestrijden vanwege het risico op steken. 

Wilt u preventieve maatregelen nemen, neem dan eens een kijkje op de webshop Bestrijdingsproducten.nl

In de meeste gevallen mogen bijen niet bestreden worden. Onze ervaring leert dat als men een aantal dagen wacht, een bijen probleem zich vanzelf oplost. Eventueel kan er ook bij extreme overlast een lokale imker gebeld worden. Mocht een imker er niet bij kunnen omdat ze in de spouwmuur zitten en is er na een aantal dagen nog steeds overlast, bel dan onze experts. 

De kosten van een bestrijding variëren van bedrijf tot bedrijf. Omdat wij van SPM ongediertebestrijding houden van duidelijkheid en transparantie. Voor europese hoornaar bestrijden rekenen wij een vast laag tarief van €79,95. Wilt u meer weten over de kosten van wespenbestrijding?

Alles wat je moet weten over Wespenbestrijding
Lees meer
Het herkennen van wespen
Lees meer
Wat kost wespenbestrijding?
Lees meer
Bijensoorten die Verward Kunnen Worden met Wespen
Lees meer